fbpx

Részleteiben is megújult LEMKEN szántóföldi permetezőgépek

Írta: Szerkesztőség - 2017 szeptember 18.

A LEMKEN népszerű Primus és Albatros szántóföldi permetezőgépeinek legutóbbi továbbfejlesztése jócskán túlmutat a modernizált külső megjelenésükön: mind a műszaki, munkagép funkciók és a kezelés is jelentős fejlesztésen esett át.

A professzionális szántóföldi termelés kisebb, belépő szintű gépe, a Primus teljes külső és belső átalakuláson ment át.

A kezelőszervek elrendezése javult, és a főbb csatlakozások középre lettek beépítve, a védőburkolatok alatt. A vonzó külső hangsúlyozottabb megjelenést kapott a lekerekített vonalakkal, a LED-világítás és a színvilág pedig a többi szántóföldi permetezőgép kialakításához igazodik.

 

A Primus és Albatros szántóföldi permetezőgépek
jelentős ráncfelvarrást kaptak

 

Az újdonságok között van a feladatvezérlő számítógép és a vezérlő terminál: a LEMKEN továbbfejlesztett fülkébe szerelt kezelőszervei felhasználóbarát grafikus kezelőfelületet kaptak a CCI-50 terminálon, ami immár az alapfelszereltség részét képezi. Egy DGPS vevő szerelhető fel utólag, ha a vásárlók a bevált CCI applikációkat kívánják használni, például az automatikus szakaszvezérlést, vagy a párhuzamos nyomkövetést. A Primus és Albatros modellek 12-es sorozata alapkivitelben ISOBUS-rendszerű, és bármely kompatibilis terminállal üzemeltethető.

 

Albatros 12

 

A Primus alapváltozata immár körkörös keringetéssel van felszerelve, ami azt jelenti, hogy a permetlé a munkagép bekapcsolásakor azonnal rendelkezésre áll a keret teljes munkaszélességében. Az EES típusok automatikus vízrendszerrel vannak felszerelve, a tisztítási folyamatok így kényelmesen a fülkéből vezérelhetőek, a környezettudatosabb és fenntartható szántóföldi munkavégzés érdekében. Szintén említést érdemel a flexibilis vonórúd, amely lehetővé teszi a kezelő számára a permetezőgép felső vagy alsó állásban történő csatlakoztatását. A tisztavizes tartály mérete is 320 literesre növekedett.

Az új, továbbfejlesztett szántóföldi permetezőgépek 2017 júliusától rendelhetőek. A Primus 10 és 12 tartálytérfogata 2 500-4 400 liter, a szórókeret szélessége 15-30 m lesz, míg az Albatros 10 és 12 esetén a tartály térfogata 4 000-6 200 liter, a szórókeret szélessége pedig 15-39 m lesz.

 

Primus 10 és 12, áttervezett kezelőszervekkel és csatlakozásokkal

 

A LEMKEN cég a professzionális növénytermesztés szakértője, évi 325 millió EUR értékű forgalmával és a világviszonylatban alkalmazott több mint 1 400 munkatársával Európa vezető gyártóinak egyike. Ez az 1780-ban, kovácsműhelyként alapított családi vállalkozás magas minőségű és nagy teljesítményű mezőgazdasági munkagépeket gyárt a talajműveléshez, vetéshez és növényvédelemhez a németországi központban, Alpenben, a Harenben lévő üzemében, valamint az indiai Nagpurban. Gondolataink és tevékenységünk legfőbb mozgatója, hogy vásárlóink érdekeit szolgáljuk. További információkért a LEMKEN-t illetően kérjük, hogy látogassanak el honlapunkra, a www.lemken.com címre.

Szerző: SZP