fbpx

Pioneer repcehibridek a termelők szemével

Írta: Szerkesztőség - 2016 augusztus 02.

 

 

„Az elmúlt három évben (2013-2015), az őszi káposztarepce termesztésünk gerincét (közel 3⁄4 részét) a Pioneer MAXIMUS® hibridkörhöz tartozó PR44D06 hibrid adta. Tapasztalataink kiemelkedőek voltak, mind a terméspotenciálját, mind pedig az agronómiai tulajdonságait, valamint termesztéstechnológiáját illetően. Idén a legújabb generációt képviselő PX113 hibridre esett a választásunk, mely számos tulajdonságban előrelépést jelent a Pioneer MAXIMUS® repcehibridek körében. Gondolok itt a nagyobb termőképességére, illetve a jobb kórtani ellenállóságára (Phoma Rlm 7 rezisztencia).”

 

 

„Szántóföldi növénytermesztésünkben meghatározó szerepet kap az őszi káposztarepce, mely jól alkalmazkodik a termőhelyi adottságainkhoz. Célunk, az itteni termőhelyi viszonyok mellett a legnagyobb terméspotenciállal bíró, jó agronómiai tulajdonságokkal rendelkező, illetve kiemelkedő kórtani ellenállósággal felruházott hibrid termesztése. Mindezt a DuPont Pioneer ajánlatában szereplő PX113-as Pioneer MAXIMUS® hibrid személyében találtuk meg, mely eleget tesz mindennemű elvárásainknak.”

 

 

„Az elmúlt években a Pioneer MAXIMUS® repcehibridek nálam már bizonyítottak. Az általam már ismert Pioneer MAXIMUS® hibridekhez képest a PX113 robusztusabb és betegség ellenállóbb. Télállósága kitűnő, és gyors a tavaszi fejlődési erélye. Nagy várakozással tekintek a betakarítás elé.”

 

 

 

 

 

A DuPont ovális logó a DuPont hivatalosan bejegyzett védjegye. ®, TM, SM a Pioneer bejegyzett védjegyei. © 2016 PHII.