fbpx

DEKALB lett az év kukoricája

Írta: Szerkesztőség - 2015 március 26.

A 2014. évi Kukorica Termésverseny Országos 1. helyezését és a Kárpát-medencei Nagydíjat is bezsebelte az a termelő, aki az „Év Kukorciája” 2014 Vándordíjat is elnyerő, DEKALB hibriddel, a DKC4717-tel indult a megmérettetésen.

2015. február 13-án, pénteken hirdették ki a VI. Kukorica Termésverseny eredményét a gödöllői Grassalkovich-kastély Lovarda termében, a Magyar Kukorica Klub által szervezett díjátadó gálán. Nem is a balszerencsés dátumnak, sokkal inkább a kiváló termőképességüknek köszönhetik az elsöprő sikert a DEKALB hibridek. Az elmúlt 5 év versenyein töretlen sikerrel szerepelő fajták közül ezúttal a DKC4717 lett a legeredményesebb, így az „Év Kukoricája” 2014 Vándordíj nyertese.

Az Országos 1. helyezést a DKC4717-tel versenyző Papp Mihály szerezte meg, ő vihette haza egyben a Kárpát-medencei Nagydíjat is. Az utóbbi díjért folytatott versengésben a 2. helyezett a Vajdasági régió győztese, a DKC5007-tel versenyző Borsos Csaba lett, akinek eltökélt szándéka, hogy jövőre nem engedi kicsúszni kezei közül az első helyet.

 A mostani versenyben több mint 60 versenyparcella került betakarításra. A hat  földrajzi régióból ötben DEKALB hibridekkel versenyzők végeztek az első helyen, valamint az öntözéses és forgatás nélküli kategóriát is DEKALB hibriddel nyerték meg.

A verseny valamennyi díjazottjának, helyezettjének és résztvevőjének eredményeit tartalmazó összesítő a Magyar Kukorica Klub honlapján érhető el.