fbpx

MezőHír – 2013-11 – november-december

Írta: Szerkesztőség - 2013 december 10.

 

 

Az online is olvasható cikkek listáját itt megtalálja.

Kedves Olvasó!

Többéves hagyományunknak megfelelően a növénytermesztés és az állattenyésztés fő területeinek ágazati értékelését is olvashatják jelen számunkban, amit több gyakorló termelő, ágazati vezető véleménye is színesít. Itt, a bevezető sorokban csak néhány érdekességet villanthatunk fel az összefoglalókból.
Az időjárás például idén sem fogadott igazán kegyeibe minket: március 15-én az ország lakóinak nagy része a tavaszi természet- vagy határjárás helyett hólapátot kellett, hogy ragadjon, később pedig a nyár hőhullámai tették próbára az emberek és a növénykultúrák tűrőképességét.

Nem tette boldoggá a termelőket a terméskiesés mellett a felvásárlási árak több mint 20%-os csökkenése sem, miközben sok bizonytalanság (s néha botrány) övezte-övezi a földkérdést is.
Örülhettek viszont a tejtermelők, náluk ugyanis pozitív előjelű volt a termelői árak elmozdulása – régóta vártak már erre.

2013-ban több nagyon fontos hatóanyagot felfüggesztettek a növényvédelemben, így számos kultúrában komoly kihívást jelent majd bizonyos csávázószerek, talajfertőtlenítők hiánya – emiatt akár a technológiákat is alaposan át kell dolgozniuk a felhasználóknak, gyártóknak.

E néhány jellemző, fontos mozzanat felvillantásával szeretném tehát a figyelmükbe ajánlani ezeket a – 16., illetve 156. oldalakon található – cikkeket, amelyekből átfogó keresztmetszetet kapnak az idei év alakulásáról.

Ha a MezőHír 2013-as eseményeit vizsgáljuk, szerencsére sok fontos, értékes eredményt találunk. Történelmi csúcsot döntött az évfolyam terjedelmi szempontból: összesen több mint 1 650 oldalnyi tartalommal álltunk az Önök rendelkezésére az év során!

Az online területén otthonosabban mozgó termelők szívesen fogadták tavasszal elindult hírlevél-szolgáltatásunkat, emellett honlapunk, a www.mezohir.hu több ezer cikkével folyamatosan biztosít érdekes és hasznos olvasnivalót az érdeklődőknek.

Büszkeséggel tölt el bennünket az is, hogy a Kleffmann és Partner Kft. független kutatása azt az eredményt hozta, hogy a MezőHír ismertség és olvasottság tekintetében is kiemelt helyen áll a magyarországi agrárhavilapok között!

Év végén megjelenik új Csúcstechnika 2014/15-ös DVD-nk, amely már a negyedik kiadás ebben a sorozatban, viszont még mindig egyedi a hazai piacon: örülünk, hogy az Agritechnica újdonságait bemutató filmet alig egy hónappal a kiállítás után már magyar szinkronnal nézhetik az érdeklődők!
A következő évre a MezőHír a szokásos lendülettel és szakmai elkötelezettséggel készül: fő lapszámaink mellett februárban és áprilisban növényvédelmi melléklettel jelentkezünk majd, és tavasszal még egy „meglepetés”-kiadvánnyal is piacra lépünk – ám erről most még nem árulunk el többet! Emellett, a szokásoknak megfelelően, természetesen ott leszünk minden fontos kiállításon önálló standdal, hogy lapunkat, partnereink ajánlatait megismertethessük a látogatókkal.

A lap tulajdonosaként köszönöm az Önök egész éves figyelmét, érdeklődését, hirdetőpartnereink bizalmát és kollégáim áldozatos munkáját: a MezőHír sikeréhez mindezekre együtt volt szükség!
Áldott Karácsonyt, sikeres, boldog új évet és jó egészséget kívánok Önöknek, a magam és kollégáim nevében!

Üdvözlettel:

Fodor Mihály főszerkesztő

Az online is olvasható cikkek listáját itt megtalálja.