fbpx

MezőHír – 2013-03 – március

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 11.

 

 

Az online is olvasható cikkek listáját itt megtalálja.

Kedves Olvasó!

A szakma számára fontos és színvonalas agrárkiállítások adták meg az elmúlt hetek alaphangulatát itthon és külföldön is. Februári számunk zárásakor kezdődött az AGROmashEXPO és AgrárgépShow szakkiállítás Budapesten, a Vásárvárosban, s ezzel végre megszűnt – reméljük végérvényesen – a korábbi két évben tapasztalt megosztottság. A két rendezvényt egy helyen, egy időben tartották, így gyakorlatilag a látogatók minden olyan cég kínálatát megismerhették, amelyik számít a piacon – kivéve azt a néhány jelentkezőt, akinek egyszerűen már nem jutott hely a kiállításon. (Gyanítjuk, hogy az idei, ezzel kapcsolatos problémák azért 2014-ben is jelentkeznek majd, hisz a Hungexpo kiállítási területe véges.) A rég nem látott kínálat, a hatékony kommunikáció megtette hatását, így a látogatók száma is csúcsot döntött, hiszen nagyon sokan felismerték az egy helyen felvonultatott termékek összehasonlíthatóságának előnyeit. Friss számunkban a kiállítási statisztikák mellett a különböző termékversenyek díjazottjait is ismertetjük, további információkkal pedig laptársunk, a GÉPmax hasábjain találkozhatnak.

Február vége külföldön, Franciaországban is nagyszabású szakkiállítást hozott, igaz, hogy az ottani szokás szerint kétévente megrendezésre kerülő
SIMA-kiállítás valódi nemzetközi seregszemle, aminek megfelelően a gyártók sok újdonságot erre a dátumra időzítettek. A bemutatott érdekességek jól tükrözték az új trendeket, és – beszéljünk őszintén – azért kiderült, hogy igenis a méret a lényeg… A legtöbb bemutatott gép ugyanis elsősorban a közepes és nagygazdaságok számára jelenthet jól használható alternatívát. A számtalan újdonságról a következő hónapokban, elsősorban a GÉPmax hasábjain, szintén beszámolunk majd.

Végül hadd hívjam fel figyelmüket arra, hogy a Születésnapi Nyereményözön akciónk utolsó hónapjához ért, így még egy újabb esélye van minden kedves olvasónak, aki a havi játékban részt vesz, hogy az e hónapi nyereményt, vagy ha MezőHír-előfizető, akár a félmilliós értékű főnyereményt is megnyerhesse!

A játékhoz sok sikert, a tavaszi kezdéshez pedig kegyes időjárást kívánok!

Üdvözlettel:

Fodor Mihály főszerkesztő

Az online is olvasható cikkek listáját itt megtalálja.