fbpx

MF-újdonságok 2012-re

Írta: Szerkesztőség - 2012 január 10.

A közelmúltban Strassbourgba várta a szakújságírókat a Massey Ferguson, hogy a hannoveri Agritechnica kiállítás előtt már bemutassa legfontosabb új termékeit. Alábbi cikkünkben rövid áttekintést adunk ezekről, bővebben a témáról a GÉPmax novemberi számában olvashatnak.

A vadonatúj MF 7600-sorozat bevezetésével a Massey Ferguson most négy erős, könnyű és sokoldalú traktort kínál, amelyek egyesítik magukban a legújabb, jól bevált, díjnyertes üzemanyag-takarékos motortechnológiát a kényelmes vezetéssel és vezérléssel.

Az MF 7600-sorozat fontos elemei: a Dyna-6 Eco “semi-powershift” vagy a Dyna-VT fokozatmentes sebességváltó. Minden traktorban a legújabb AGCO SISU POWER e8 motor dolgozik, 2. generációs SCR- (Selective Catalytic Reduction) rendszerrel. Ezek maximális teljesítménye 185 és 235 lóerő közötti, és Power Management rendszerrel is rendelkeznek.

A teljesen újratervezett fülkéből sokkal jobb a kilátás, tágasabb a belső tér és kényelmesebb a munkakörnyezet. A felhasználó három specifikációs szint közül választhatja ki a számára leginkább megfelelő vezérlési opciókat. Ami a külsőt illeti, az MF 7600-sorozat hű maradt az MF 8600-család stílusához, és kamatoztatja az elődeivel kapcsolatos tapasztalatokat.

A kitűnő tömeg-teljesítmény arány, a széles tengelytávolság, a hatékony motorok, a legmodernebb technológia és a kivételes kényelem együttesen olyan előnyökkel jár, ami több mint megfelelő mindenkinek, aki ebben a teljesítménykategóriában keres magának erőgépet.

MF CENTORA és MF DELTA kombájn 2012-re

A legújabb Massey Ferguson CENTORA-sorozat változatlanul az egyetlen nyolc szalmarázós kombájn a piacon, amely most számos újdonsággal egészül ki a 2012-es aratási szezonra, annak érdekében, hogy a munka még hatékonyabb, a költségek pedig még alacsonyabbak legyenek. Emellett a legújabb, leggazdaságosabb SCR-motortechnológia is jelentősen hozzájárul a kombájnok kimagasló értékéhez.

Az MF CENTORA a maga egyedülálló, nyolc szalmarázós szétválasztórendszere révén a piacon már most az egyik legnagyobb teljesítményű hagyományos kombájnnak számít. Képes arra a teljesítményre és szalmaminőségre, amit a legtöbb felhasználó igényel, és mindezt igen költséghatékony módon biztosítja. A következő szezonra mindkét modell olyan további technológiai elemekkel bővül, amelyeket először a nagy teljesítményű MF 9280 DELTA Hybrid kombájnhoz fejlesztettünk ki.

Az MF 2170 XD Extra Density bálázóval készült bálákban 20%-kal több anyag van

Az új Massey Ferguson 2170 XD Extra Density nagy kockabálázó 15-20%-kal több anyagot csomagol bele minden bálába. Az 1,2 mx0,88 m bálaméretet kifejezetten a szállítási költségek csökkentése érdekében alakították ki; az új gép nagyobb teljesítményű, számban kevesebb, de nehezebb bálát készít rövidebb idő alatt.

A Massey Ferguson már több mint egy évtizede kínálja ezt a bálaméretet, amely optimális a szállításhoz. Most az új MF 2170 XD tömörebb, nehezebb bálákat készít, amivel a szállítójármű rakfelületén optimálisan elrendezhetők a bálák, és a szállítási költségek is csökkennek.

Az Egyesült Királyságban az ebben a szezonban végzett tesztek eredményei azt mutatják, hogy a sztenderd modellel összehasonlítva az MF 2170 XD-vel készült bálák tömege 15-20%-kal nagyobb. A gép 12,5% nedvességtartalmú búzaszalmából átlagosan 550 kg-os bálákat készített.

Ez mindenki számára nagyon előnyös. Nő a bálázó produktivitása, kevesebb bálát könnyebb rakodni, ami a manipulálásra fordított időt is csökkenti. A sűrűbb bála farag a szállítási költségeken, a rakfelületen nagyobb tömeg szállítható, és a végfelhasználónak is kevesebb hely kell egységnyi anyagmennyiség tárolására.

A tesztek során bebizonyosodott, hogy a gép mindenféle anyagból képes tömör bálákat készíteni: szénából, silózott szénából, szalmából, de még repceszárból is. Az MF 2170 XD-t, csakúgy, mint az MF 2100-soro-zat minden kockabálázóját, az AGCO amerikai Hesston gyárában tervezik meg és gyártják le; a Hesston volt 33 évvel ezelőtt a nagy kockabálák koncepciójának úttörője, és mind a mai napig piacvezetőnek számít ezen a területen. A nagy tömörség elérése érdekében a Hesston mérnökei teljesen újratervezték a meghajtást, illetve jelentősen megerősítették a gép alkatrészeit és szerkezetét, annak érdekében, hogy a megnövekedett terhelést kibírja.

Az MF BETA kombájnsorozat most két új modellel bővül

Az új MF 7300 BETA kombájnok bevezetésével a Massey Ferguson a közepes és nagygazdaságoknak, illetve a bérszolgáltatóknak kínál gazdaságos, nagy teljesítményű kombájnt. Ez a két új hagyományos modell kiegészíti a tavalyi évben debütáló innovatív Para-Level modelleket.

A BETA kombájnok öt vagy hat szalmarázóval rendelkeznek, a közepes és nagygazdaságoknak kínálnak olyan kiváló, gyakorlatias megoldásokat, amelyek eredménye a nagy teljesítmény és rugalmasság. A Massey Ferguson új technológiát, még kényelmesebb fülkét ad, miközben megőrzi a BETA előremutató külső jegyeit és az egyszerű kezelhetőséget.

A Massey Ferguson BETA kombájnok üzemeltetési költsége irigylésre méltóan alacsony, miközben többféle növény betakarításában, különböző körülmények között is nagy hatékonyságra képesek – ezen jó tulajdonságaik a magas maradványértékben is megmutatkoznak. Az új modellek hűek a hagyományokhoz: tartósak, hosszú élettartamúak, ideális választást jelentenek azoknak, akik egyszerű kivitelű, gyors, gazdaságos betakarítógépet szeretnének vásárolni.

Az új MF 7300 BETA kombájnok meghajtása a kivételesen gazdaságos SCR-motorokkal történik; nagyobb lett a magtartály; a vezérlést új érintőképernyő segíti. Mindkét modellen megtalálható az új ParaLevel automatikus szintezőrendszert.

Egy vonzó és rugalmas újdonság: az új MF 7300 ACTIVA S kombájnsorozat

A Massey Ferguson kombájnarzenálja két új MF 7300 ACTIVA S kombájnnal bővül a 2012-es szezonra. Ezek a betakarítógépek a legújabb motortechnológiát alkalmazzák; választható a cséplőrendszer típusa, miközben jól alkalmazkodnak a nagy teljesítményű PowerFlow vágóasztalhoz, és még számos dologban hoznak újítást az elődeikhez képest.

Mindkét új modellben SCR-rel felszerelt AGCO SISU POWER motor dolgozik; az öt szalmarázós kombájn (ACTIVA 7345 S) 243, a hat szalmarázós (ACTIVA 7347 S) 276 lóerős.

Az ACTIVA S-sorozat leginkább rugalmasságáról és megbízhatóságáról lett ismert. Ez egy igazi sokoldalú kombájn, amely most új technológiát, nagyobb kényelmet, egyszerű kezelhetőséget és egyenes, letisztult külsőt kínál a közepes és nagygazdaságoknak, illetve a bérszolgáltatóknak.

Az új modellek nagyon jó teljesítményre képesek, jó minőségben, gazdaságosan végzik a betakarítást minden növény esetében. A teljesen újjávarázsolt, modern külső mellett a kombájnok most számos olyan speciális tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek közül a vevő igényei szerint választhat.

Az új ACTIVA 7300 S kombájnokhoz a cséplő- és a behordórendszer is választható: a gépek megvásárolhatók a Hi-Inertia cséplődobbal, Active Beater Concave (ABC) dobkosármodullal, illetve a Power Feed Rollerrel ellátott jól bevált Multi Crop Separator (MCS) rostával.