fbpx

MezőHír – 2011-11 – november-december

Írta: Szerkesztőség - 2011 december 05.

MezőHír – 2011-11 – november-december

 

 

Kedves Olvasó!

Újra véget ér egy év, így idei utolsó számunkkal jelentkezünk. A december hónap azonban a számvetés ideje is, ezért talán érdemes áttekinteni, mit hozott ez az esztendő lapunk, a MezőHír számára. A mezőgazdaság idei évét, az ágazat helyzetét, lehetőségeit, esélyeit, a kockázatokat természetesen ilyen kis terjedelemben nem lehet összefoglalni, ám erre is kísérletet teszünk újságunk 34-45. oldalán található, hosszabb lélegzetvételű, több gazdálkodó és mezőgazdasági szakember véleményét tükröző összeállításunkkal.

A MezőHír, Magyarország piacvezető mezőgazdasági havilapja 2012 márciusában ünnepli majd 15. születésnapját. A lap tulajdonosaiként büszkén tekintünk vissza az elmúlt másfél évtized eredményeire, és érezzük a komoly felelősséget a még magasabb színvonalú folytatással kapcsolatban.

Kiemelten fontosnak tartottuk 2011-ben, hogy a MezőHír tartalmában is újdonságokkal szolgáljunk az olvasóközönségnek. Két új rovatot indítottunk: részint a terméktanácsok bemutatásával, piaci elemzésével hónapról hónapra egy-egy ágazat életébe nyertünk átfogóbb bepillantást, Fiatal Gazda rovatunk indításával pedig régi adósságunkat törlesztettünk. Lassan ugyanis kikerülhetetlen lesz a generációváltás a mezőgazdaságban is, és új sorozatunkkal szeretnénk a 35 év alatti életkorú gazdálkodók számára követendő, kedvcsináló, pozitív példákat mutatni. Az első visszajelzések alapján nyugodtan állíthatjuk, hogy jó fogadtatásra talált kezdeményezésünk!

Persze egy lapkiadó sohasem elégedhet meg kizárólag a nyomtatott magazinban nyújtott szolgáltatások minőségével: mindig kell valami újjal is próbálkozni! 2011 ilyen szempontból két újdonságot is hozott. A 2012-es évre készült A/3-as karikatúra-falinaptárunk igazi unikum termék, s jó fogadtatását bizonyítja, hogy az elmúlt hónapokban sok száz példány talált gazdára belőle. Év végén megjelenő Csúcstechnika 2012/13-as DVD-nk pedig már a harmadik kiadás ebben a sorozatban, viszont még mindig egyedi a hazai piacon: örülünk, hogy német stratégiai partnerünk termékét volt bátorságunk hazánkban is bevezetni!

Nem szabad persze elfeledkezni internetes megjelenésünkről sem, hisz a www.mezohir.hu oldal több ezer anyagával igazi kincsesbánya a látogatóknak, és egyre teljeskörűbben egészíti ki a nyomtatott megjelenés nyújtotta szolgáltatást.

Sikeres év van tehát mögöttünk, és ezek az eredmények további munkára sarkallnak bennünket. Már dolgozunk a télvégi-tavaszi megjelenések tematikáján, hisz máris indul a következő szezon, amelynek során Önöknek komoly döntéseket kell meghozniuk, nekünk pedig sok értékes információt, érdekes cikket kell a lap hasábjain és az online felületen nyújtanunk, hogy ezekben döntésekben a magunk eszközeivel olvasóink segítségére legyünk.

A lap tulajdonosaként köszönöm egész éves figyelmüket, érdeklődésüket, hirdetőpartnereink bizalmát és kollégáim áldozatos munkáját, ami együtt eredményezi a MezőHír sikerét!

Áldott Karácsonyt, sikeres, boldog új évet és jó egészséget kívánok magam és kollégáim nevében:

Üdvözlettel:

Fodor Mihály főszerkesztő

 

Az online is olvasható cikkek listáját itt megtalálja.