fbpx

Case-IH újdonságok bemutatója Prágában

Írta: Szerkesztőség - 2010 november 20.

Prágában sajtótájékoztatóra és szántóföldi bemutatóra invitálta a CASE IH a kontinens szakújságíróit. A rendezvényen többek között megtudtuk, hogy a traktorok az együttműködő innovatív technológiáknak köszönhetően még hatékonyabbá válnak.

Az új AFS Pro 700

Intuitív, egységes, interaktív

Az új AFS Pro 700 megőrzi az ismert AFS-működést, de új jellemzők jelennek meg; a teljesítmény új szintre emelkedett, a rendszer szorosabb egységet alkot mind a traktorok, mint a kombájnok esetén. Fő jellemzői: teljesítményfigyelés, járműbeállítás és -vezérlés, adatok naprakész vezetése, térképezés, eszközkezelés (ISOBUS), videóinput és AFS AccuGuide.

Karcsúbb és okosabb

Az új AFS Pro 700 tömege több mint felére csökkent, teljes mérete pedig több mint 30 százalékkal lett kisebb: ennek köszönhetően a fülkén kívüli munkaterületre sokkal jobb a kilátás. A képfelbontás változatlan, megmaradt a kijelző 265 mm-es mérete is. Az új chip-set révén a relatív teljesítmény az AFS Pro 600-hoz képest mintegy ötszörösére nő.

Egyszerű és visszafogott

A vásárlók az egyszerű és azonos sémára épülő kezelőberendezéseket keresik, így 100 és 600 lóerős teljesítmény között minden gépet felszereltünk a Multicontroller kartámasszal. Azoknak, akik szeretnék megkapni az AFS Pro képernyők funkcionalitását és kifinomultságát, van lehetőség a gyári beállításra vagy utólagos modernizációra.

Osztott képernyő

Az új osztott képernyő funkcióval immár a teljes képernyőfelületet a felhasználó állíthatja be, beleértve az idáig előre beprogramozott bal kéz felé eső területet is. A Guidance Engage gomb például akkor is látható marad, ha a képernyőt futtatását választottuk ki. A hat futtatott képernyőre egyedileg konfigurálható a Video, a Vehicle Performance, a produktivitás, a térképek, az ISOBUS, a GPS, stb.

A CASE IH fellebbenti a fátylat a Magnumt traktorok új generációjáról

Az új Case IH Magnum traktorokat felszerelték az EfficientPower-technológiával, így a termelékenység növekedett, a kezelés kényelmesebb, az üzemanyag hatékonyabb felhasználása révén pedig nőtt a teljesítmény.

EfficientPower-technológia

Ahhoz, hogy a 2011-es TIER 4a emissziós előírásoknak megfeleljen, az új Magnumok a Case IH szelektív katalitikus redukción alapuló SCR-technológiáját alkalmazzák, így a teljesítmény maximális, az üzemköltség pedig a lehető legalacsonyabb. Az új Magnum-sorozat 235 és 340 lóerő közötti modelljeiben az a jól bevált, 8,7 literes motor dolgozik, ami az utóbbi években az Axial Flow 7120 kombájnokban is bizonyít. Ezek a motorok biztosítják azt a tekintélyes vonóerőt, amit a Magnum használói a nehéz vontatási feladatokhoz igényelnek, és ami az új Power Management megoldással még tovább nő. A Power Management plusz 35 lóerő teljesítményt biztosít, ami szállítási, illetve TLT-vel és hidraulikával végzett munkák esetén is kiaknázható.

Több lóerő minden modellnél

Minden Magnum teljesítménye megnőtt, hogy megbirkózhassanak a mai munkagépekkel. Az új sorozatban öt modell kapott helyet: az első a Magnum 235 (csúcsteljesítménye 274 LE), a sort pedig a Magnum 340 zárja, amely a Power Management-tel akár 389 lóerős csúcsteljesítményre is képes.

Magnum kezelői környezet

A Magnum Surveyort fülke szintén rendelkezik olyan jellemzőkkel, ami a Magnum traktorokat évtizedek óta különlegessé teszi: a piacon elérhető legtágasabb hely, teljes kilátás, kényelem. Most mindez kiegészül a legújabb generációs Case IH kezelői technológiával, a MultiControl Armrest kartámasz-vezérlővel. A vezérlő elrendezésében szakemberek és gépkezelők is segítettek, a traktor fő funkciói így a vezető “kisujjában” vannak. Az új függesztett fülke, az első tengely felfüggesztése és a Positive Response ülés együttesen olyan könnyű vezethetőséget biztosít, amilyenre korábban sem a földön, sem közúton nem volt lehetőség.

Az új MultiControl kartámasz alapfelszerelés

A MultiControl Armrest fantázianevű kartámasz mostantól minden Case IH nagytraktorban alapfelszerelés. A Case IH Maxxumtól kezdve a Steiger/Quadtrac® traktorokig minden gépben ugyanaz a kartámasz és vezérlő van, küllemük, működésük is egyezik. Ennek köszönhetően kevesebb idő kell megszokni az új gépet, ha egyik traktorunkból átülünk a másikba.

Az új AFS Pro 700 színes kijelző a MultiControl kartámasz része, a vezetőüléssel együtt mozog. Az AFS Pro 700 segítségével a vezérlés nagyon egyszerű, és ez nem csupán az AFS AccuGuide funkcióira igaz, hanem egyebekre is, például a hidraulikus rendszerre. A Pro 700 beállítható úgy is, hogy adott munkaműveleteknél azokat a kezelői információkat jelenítse meg, amelyek a gépkezelő számára a leglényegesebbek.

Újdonságok a CVX családban

Három új Puma CVX modell széleskörű használatra

A CASE IH bővíti a Puma CVX-sorozatot a 131 és 160 lóerő közötti tartományban. Immár a Pumában is elérhető az EfficientPower-technológia: alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás -nagyobb teljesítmény.

A PUMA CVX traktorok világszerte tapasztalt sikere nyomán a CASE IH most három új modellel bővíti ki a sorozatot. A Puma 130 CVX névleges teljesítménye 131 lóerő (171 LE érhető el a Power Management-tel), a Puma 145 CVX 146 lóerős (188 LE Power Management-tel), a Puma 160 CVX pedig 160 lóerős (Power Management-tel maximálisan 203 LE leadására képes). Az új Puma CVX-sorozat külső megjelenése a kompakt megoldásokat tükrözi. A motorháztető hátsó része sokkal keskenyebb lett. Ennek eredményeként a traktor előtti tér sokkal jobban belátható. A nagyobb Puma CVX modellekkel összehasonlítva a rövidebb tengelytávolság jobb kormányozhatóságot és kisebb fordulókört eredményez. Egy szó, mint száz: a három új Puma CVX modell ideális univerzális traktor.

Az új Puma CVX-ekben a legmodernebb motortechnológiát találjuk. A motor 6,7 literes, hathengeres, common-rail befecskendezésű turbódízeles, és alapfelszerelésként magában foglalja a Power Management megoldást. Ez a rendszer a helyzettől függően akár 30 lóerő plusz erőt tud felszabadítani. Szállításnál vagy mondjuk TLT-vel végzett munkáknál így a teljesítmény akár 22 százalékkal is növekedhet. A Puma CVX modellekben van a jelenleg kapható legerősebb Power Management rendszer, amely ebben a géposztályban minden más traktornál nagyobb plusz teljesítményt képes előállítani.

Kisujjunkban az ösztönös irányítás

Az ICP (Integrated Control Panel — “intuitív vezérlőpult”) be van építve az új kartámaszba, nagyszerű kiegészítője a Multicontrollernek. A könnyen kezelhető, érzékeny gombokkal számos traktorfunkció irányítható. A gombok egy traktor képén logikusan vannak elrendezve, így a kevésbé gyakorlott vezető is ösztönösen ráérez az irányításra. A logikus elrendezés megkönnyíti a traktor fő funkcióinak irányítását.

A CASE IH piacra dobja a Quadtrac és Steiger® traktorok új nemzedékét

A 2011-ben hatályba lépő új emissziós előírások szellemében alkotta meg a Case IH az új Quadtrac és Steiger® modelleket. A most EfficientPower-technológiával felszerelt traktorok üzemanyag-fogyasztása alacsonyabb, teljesítménye nagyobb. A Quadtrac és Steiger 600 modellekkel elérhető 670 lóerő új rekord, történelmi mérföldkő az ágazatban. A Quadtrac és Steiger traktorok új generációját úgy tervezték, hogy erősek, tartósak, kényelmesek és produktívak legyenek; ezek a gépek új erővel telítik meg a mezőgazdasági erőgépek piacát.

A Quadtrac-sorozat

Az új sorozatban négy modell van, 502 és 690 megnövelt csúcsteljesítménnyel. A Case IH Quadtrac® konfiguráció független, négy hernyótalpas, kényszerhajtásos rendszert alkalmaz, amellyel a talajnyomás minimális, és a legnehezebb munkák is végrehajthatók úgy, hogy a talaj szerkezete nem károsodik.

A Steiger-sorozat

Az új sorozatban hat modell kap helyet, a csúcsteljesítményük 391 és 670 lóerő közötti. A sorozat erőgépei kétféle alvázkerettel készültek; a keskenyebb a 350 és 450 LE közötti modelleknél van, míg a nagy traktorokba természetesen a nagy teljesítményhez (500-600 LE) szükséges keret került. Az új Steiger 350, 400 és 450 modellek kerete ideális ahhoz a teljesítményhez, amellyel rendelkeznek; optimális a tömeg és a lóerők aránya, a felépítés pedig lehetővé teszi a kapás kultúrák sorközművelését. A szélesebb Steiger 500, 550 és 600 modellek teljesítményben, termelékenységben új mércét állítanak fel, ennek megfelelő az alkalmazott erőátviteli és sebességváltó-megoldás is.

FM