fbpx

Househam permetezők a Valkontól

Írta: Szerkesztőség - 2010 július 10.

Ma már hazánkban is a világ szinte valamennyi gépgyártójának termékei megtalálhatók, s emiatt sokszor a választás sem egyszerű feladat. A gépekről természetesen sok minden megállapítható a műszaki adatok tanulmányozásával, szemrevételezéssel, esetleg kipróbálással, de igazi minőségét, jellemzőit (üzemeltethetőségét, tényleges teljesítményét, megbízhatóságát, szerviz- és alkatrészigényét, élettartamát, stb.) majd csak a valós használat során, hosszabb idő alatt tapasztalhatja meg a tulajdonos.

 

Egy új termék megjelenése azonban egyáltalán nem hátrány, hiszen minden egyes újabb márka növeli a választási lehetőséget, s fokozza a piaci versenyt. Különösen örömteli, ha ez az új gép, nem is annyira új – esetleg több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gyártója -, s ráadásul a hazai mezőgépipart erősíti. Ilyen gép a most bemutatásra kerülő Househam vegyszerező is, amely az idei évben jelent meg a VALKON Kft. kínálatában.

A Househam Sprayers Anglia egyik meghatározó vegyszerezőgyártója. A Londontól kb. 150 km-re északra található leadenhami gyár vezető az önjáró gépek piacán, de a függesztett és vontatott szántóföldi permetezőgépek tekintetében is a piac egyik fontos szereplője. A gépek egyes szerkezeti elemeit már hosszú évek óta Magyarországon gyártatják, s így kézenfekvő volt, hogy a cég európai terjeszkedése során, az itteni gyártóbázisra alapozva, hazánkban hozzák létre a Közép-Európát kiszolgáló központot. A Debrecenben létrejött Househam Kft. dinamikusan fejlődő, a hazai felhasználói igényeket kiemelten szem előtt tartó, szántóföldi permetezőket fejlesztő és gyártó cég, amely a 2008 elején történt megalakulása óta figyelemre méltó eredményeket ért el a magyar, brit, ukrán és román piacokon. Számos kiállításon, mint pl. Bábolnai Gazdanapok, Agro+Mashexpo, Cereals Show (Anglia), Agrihort (Ukrajna) kerültek bemutatásra a Househam Kft. világszínvonalú minőséget képviselő gépcsaládjai. Ezek magukban foglalják a 2000-2500-3000-4000 literes polietilén tartályokkal és 18-32 méter széles acél szórókeretekkel szerelt vontatott, valamint a 600-800-1000-1200 literes polietilén tartályokkal és 12-24 méter széles acél szórókeretekkel szerelt függesztett szántóföldi permetezőgépeket. A gyár alaposan átgondolt fejlesztései során messzemenően figyelembe veszi a piaci elvárásokat, és az országonkénti sajátosságokat számításba véve felhasználóbarát műszaki megoldásokat és a növénykultúráknak leginkább megfelelő szerkezeti felépítéseket alkalmaz. A vevők visszajelzései, konstruktív javaslatai és hasznos megjegyzései szintén fontos részét képezik a hazai termékfejlesztésnek.

Az Air Ride’ márkajellel méltán népszerűvé vált, Nagy-Britanniában és számos egyéb európai országban évek óta sikeresen és hatékonyan teljesítő, 2000-6000 literes tartályokkal és 18-36 méter széles keretekkel szerelt önjáró permetezőgépek továbbra is az anyacégnél, Angliában készülnek. A Househam Sprayers Ltd. szerelősoráról 2009. június közepén gördült le az 1000. önjáró permetezőgép, amely teljesítmény önmagáért beszél.

A Househam Kft. és a Househam Sprayers Ltd. által gyártott teljes termékskála magyarországi forgalmazója a Valkon Kft. A már a tervezés során a hazai felhasználói igényekhez igazított, és Debrecenben gyártott vontatott és függesztett gépek nemcsak kiváló minőségükkel, hanem – a kategóriához mérten – kedvező árfekvésükkel is jeleskednek.

A HOUSEHAM vegyszerezőket keresse a VALKON Kft. munkatársainál!

DP