fbpx

Güttler Kft. – Sikeres év után valódi újdonsággal készülnek

Írta: Szerkesztőség - 2010 január 10.

A hannoveri Agritechnica kiállításon több magyar cég, illetve leányvállalat is ott volt az általa képviselt gyártó standján, hogy személyesen is megismertesse az érdeklődőkkel a legújabb fejlesztéseket, illetve hogy új üzleti kapcsolatokat szerezzen. Így készíthettünk interjút Páska Norberttel, aki a Güttler hazai képviselőjeként volt jelen a rendezvényen, és a cég eredményeinek ismertetése mellett a hannoveri tapasztalatairól is beszámolt.

 

– Milyen eredményekkel zárták a tavalyi évet?

– A tavaly átadott eszközök, illetve a megrendeléseink alapján azt mondhatjuk, hogy 2009 rekordévet jelentett számunkra. Ez egyébként az előző, 2008-as esztendőre is igaz volt, de legutóbb azokat az eredményeket is sikerült a hazai piacon túlszárnyalnunk. Ebből következően tehát nem panaszkodhatunk, elégedettek vagyunk.

– Mely termékeiket keresik a vásárlók leginkább?

– Nagyon népszerűek a Güttler Standard hengerek, amelyek alapján a gazdálkodók leginkább ismerik cégünket, illetve a Güttler márkanevet. Ezen túlmenően újdonságokat is bevezettünk 2009-ben; így például a Güttler Supermax nevű magágykészítőt, amelyik kimondottan tavaszi magágykészítésre alkalmas. A Güttler Kft. kínálatából eddig ugyanis hiányoztak a tavaszi magágykészítés eszközei, illetve a tavaszi munkában alkalmazható gépek, úgyhogy igyekszünk ezt az űrt is betölteni. Van azonban egyéb újdonságunk is, amellyel tavaly léptünk piacra: ez a Güttler Harroflex rugós borona. 2009 tavaszán egy országjáró bemutatót tartottunk, ahol ezek a gépek sikerrel szerepeltek, amit a megrendelések is visszaigazoltak. Mindkét eszközt sikerült megfelelően bevezetni a magyar piacra, és itt, a kiállításon is jól szerepelnek. A Güttler Harroflex rugósborona a már ismert Güttler Standard hengerekkel is összekapcsolható, és Nyugat-Európában előszeretettel használják a gazdálkodók ezt a kombinációt gyepápolásra, termesztett gyepeken. Sajnos Magyarországon még ritkán alkalmazzák ezt a műveletet, ennek ellenére már otthon is sikerült eladnunk ilyen gépet.

– 2009 főleg finanszírozási szempontból volt speciális év a mezőgazdaságban. Milyen hátrányt jelentett, jelent ez a cégük munkájában?

– Nem ezen múlik a Güttler sikere; igyekszünk a gazdasági nehézségektől függetlenül működni, és sok energiát fordítunk továbbra is a fejlesztésekre. Úgy gondoljuk, a talpon maradáshoz ebben a gazdasági helyzetben előre kell haladni. Ennek az elgondolásnak a helyességét támasztja alá a tavalyi rekordszámú megrendelés, illetve értékesítés.

– Milyen szinten tudják kihasználni a magyarországi gyártókapacitásukat?

– Természetesen még több gépet is tudnánk gyártani. Idén igyekszünk ezt a kapacitást még jobban kihasználni, illetve a termelést is továbbfejlesztjük, újabb gépek beállításával. Ezáltal még jobb minőséget kínálunk majd a gazdálkodók számára.

-2009 után – a sikereken felbuzdulva – az idén szintén szerveznek bemutató körutat?

– Mivel a road-show valóban nagyon jó eredménnyel zárult, így idén tavasszal megismételjük a körutat. A szervezés előkészületei már év végén megtörténtek; egyeztettünk azokkal a cégekkel, akikkel együttműködünk, de erről részletesebben majd az Agro +Mashexpo után lehet többet megtudni.

– A tavaszi bemutatón ráadásul – az itt említettek mellett – egy olyan újdonsággal is jelentkezünk, amely még nem volt nyilvánosan látható, és szintén sikervárományos: nagyon sok gazdálkodó érdeklődött már arról, hogy a Standard hengereink elé simító előtétet lehet-e majd kapni. Nos, ez az eszköz lesz az idei év egyik újdonsága. Aki kíváncsi rá, mindenképpen jöjjön el a bemutatóra, mert ott találkozhat ezzel a simító előtétes Güttler Standard hengerrel. Ami szintén jó hír: ez a simító azok számára is elérhető, akik már korábban vásároltak Standard hengert, az új eszköz ugyanis a gépre utólag is felszerelhető.

Fodor