Biológiai talajerő-gazda(g)ság cikksorozat – 22. rész
A takarónövényként is felhasználható fajok száma egyre növekszik, napjainkra már elérte a 65-öt.
A takarónövényként is felhasználható fajok száma egyre növekszik, napjainkra már elérte a 65-öt.
A szőlőt egész élete során jellegzetes mikroorganizmusok kísérik, kezdve a fiatal növénytől az öregedő tőkéig.
A talajok leromlásának megállítására és visszafordítására számos megoldás ismert.
A gyengén savanyú homoktalajok talajfizikai, -kémiai és -biológiai tulajdonságaitól erősen függ az elérhető termés mennyisége.
A konzorciumi szereplők egyértelmű szándékukat fejezték ki a megkezdett vizsgálatok és témák folytatására.
Az önkéntes kutatók megfigyeléseivel egy országos szintű talajélet-, talajegészség-felmérés veszi kezdetét.
Arra keressük a választ, hogy melyek azok az adatok és mérési lehetőségek a talaj-előkészítéstől a betakarításig, amelyeket minden gazdálkodónak ismernie kellene.
A növénytermesztésben a legfőbb cél többnyire a nagyobb terméshozam és termésbiztonság.
Nem csak azzal az élettel kell foglalkozunk, ami a talaj felszíne felett van!
A tápanyag-gazdálkodás talajbiológiai alapjai