A magyar eperfogyasztás csaknem fele importra épül
A magyar vásárló nem viseli el a nagy áremelést, csak a bőséges termésben bízhatnak a hazai szamócatermelők.
A magyar vásárló nem viseli el a nagy áremelést, csak a bőséges termésben bízhatnak a hazai szamócatermelők.
A hűvös időjárás miatt eddig kevés konkurenciája akadt a magyar epernek, jók az árak.
Az összecsúszó kínálat fékezi az árakat. Ennek csak a fogyasztók örülnek.
A kereslet-kínálati egyensúly az időjárás és a háború miatt is megborult. Ez nem jó hír az epertermelőknek.
Amikor kevés a munkáskéz, kulcskérdés, hogy mennyi idő áll rendelkezésre az eperszedésre.
Ebben az időszakban is erős a verseny a bogyósok piacán, de még mindig van mozgástere a mezőgazdaságból élőknek.
A jó genetika biotermesztésben is működik.
Magunknak kell hajolgatni, ha nem akarunk méregdrágán befőzni.
A hazai eper fele is fóliás. Májusban érkezik a megfizethető árú, magyar portéka.
A védekezés a szamóca vírusbetegségei ellen körülményes, mert a legtöbb termesztett fajta nem mutatja a fertőzöttség tüneteit.