Ivóvízkút, öntözőkút? És miből?

A víz már az ősidők óta az élet fejlődésének alapvető feltétele volt. A világ lakosságának egyre növekvő száma és a klímaváltozás okozta szélsőséges csapadékeloszlás miatt most az a fenyegetés áll fenn, hogy a víz, mint az elsőszámú élelmiszer, egyre fokozódóbb mértékben gazdasági, politikai feszültségek alapját képezheti. Ezeknek a problémáknak a megoldása csak a tervezett, szabályozott vízfelhasználás lehet, amelynek megvalósítására a közelmúltban és a közeli jövőben több államilag támogatott lehetőség is rendelkezésre állt, illetve áll. Ezeknél a lehetőségeknél fontos szempont, hogy a vízkivételi helyek kialakítása csak olyan ellenőrzött, minősített anyagokkal történjen, amelyek nem rontják vizeink minőségét, és nem szennyezik környezetünket.
A Földön rendelkezésre álló édesvíz messzemenően legnagyobb része rétegvízként halmozódott fel. A világot átfogó vízkörforgás során a rétegvíz a talajba való behatolás előtt és alatt természetes és mesterséges anyagokkal kerül kapcsolatba, és ennek során minősége hátrányosan megváltozhat. Fontos az, hogy ezeket a változásokat minimális szintre csökkentsük, illetve korán felismerjük. A kiépítés során felhasznált korrózióval szemben ellenálló anyagok, mint pl. a PVC, a rozsdamentes vagy védőréteggel bevont acél, adják a hosszú élettartam és a gazdaságos felhasználás biztosítékát.
A környezetvédelmi és gazdasági meggondolások Magyarországon már korábban azt eredményezték, hogy a rétegvíz-kitermelés számára olyan anyagokat fejlesszenek ki, amelyek a kutak élettartamának jelentős meghosszabbítását eredményezik, és ezáltal a karbantartás és javítás, valamint a felújítási munkálatok költségeit jelentősen csökkentik. Ez acélszűrők, horganyzott szűrők, bevont szűrők (Hagulit) alkalmazásán keresztül a nem korrodáló anyagok, mint különböző rozsdamentes acélok (pl. tekercselt drótszűrők és réselt szűrők), illetve műanyagok, mint pl. PVC alkalmazásához vezetett. A GWE Budafilter Kft. meghatározó szerepet tölt be a magyar kútfúrási, vízbeszerzési piacon, munkatársai szaktudásukkal állnak mind a kivitelezők, mind a végfelhasználók segítségére az igényeknek és kívánalmaknak megfelelő termékek meghatározásában. Telephelyünkön, Mezőfalva településen működik Kelet-Közép-Európa egyik legkorszerűbb gyártó-feldolgozó üzeme, ahol a kor igényeinek megfelelő termékeket állítunk elő. Keressenek bennünket, és megtaláljuk az Önök igényeinek legmegfelelőbb megoldást a vízbeszerzés területén!

2422 Mezőfalva, Páskom rét 1.
tel.: +36-25/242-960 fax: +36-25/242-961

e-mail: info@gwe-budafilter.com
web: www.gwe-budafilter.com

Ezeket olvasta már?

Nincs ok aggodalomra gabonafronton
A repce és az árpa gyengébb, a búza megfelelő.
A fehér kenyér népszerűsége továbbra is töretlen
A kenyér minősége már jobban számít az árnál egy friss hazai kutatás szerint.
Legalább két hetet csúszik az aratás, bizonytalan a piac
A hűvös május miatt a gabonák még nem értek be!
Az őszi búza termesztésének fontosabb agrotechnikai elemei
A búzatermesztés fejlesztéséhez a termés mennyiségének növelését és annak stabilizálását kell megvalósítani.