Bálázó, ami mindenre jó

A szolnoki McHale gyárban készülnek az F5000-es fixkamrás bálázók, a V6 sorozatú változókamrás bálázók és az R5-ös bálamegfogó adapterek. A gépek innen kerülnek direkt kiszállításra az ügyfelek részére, több mint 50 országba.

Az uralkodó exportpiacok mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a magyarországi értékesítés. Ma már számos hazai gazdálkodó ismeri és tapasztalja a McHale gépek használatából fakadó előnyöket. Általánosságban minden McHale gépre jellemző, hogy a gépek fejlesztése, megalkotása során fontos szempont az egyszerű kezelhetőség, a nagy teljesítmény, a minimális karbantartásigény. A prémiumkategóriát képviselő gépek gyártása során a magas minőségű kivitelezés és a magas minőségű alkatrészek alkalmazása hosszú használatot tesz lehetővé. Ez nem csak az új, hanem a használt gépek értékében is megmutatkozik, igazolva azt, hogy egy McHale gép vásárlása „befektetés a jövőbe”. A hazai piacon jellemzően a bálázók, ezen belül is főként a V6-sorozatú változókamrás modellek terjedtek el a legnagyobb darabszámban. Ezekkel a bálázókkal 65 és 165 cm között bármekkora átmérőjű bálák készíthetőek. A bála méretének beállítása a traktorkabinba helyezhető, és nagy grafikus kijelzővel ellátott kezelőpulton végezhető el. Ezen a kezelőegységen állítható be a tömörítési nyomás nagysága is, azaz hogy milyen tömörségű bála készüljön, illetve szintén itt állítható be a háló rétegszáma, vagyis az, hogy az elkészült bálára hány réteg háló kerüljön. A V6-os bálázók bálakamráját három darab széles, végtelenített, dupla szövetbetétes gumiheveder alkotja. Mivel a gép a változókamrás bálázók elvén működik, így a bála tömörítése már a bálakészítés kezdetekor elindul, homogén bálatömörséget eredményezve így a bála teljes keresztmetszetében. A bálázandó anyag felszedését egy 2 méter munkaszélességű rendfelszedő végzi, amelyen az 5 sorban elhelyezett rugósujjak biztosítják a tökéletes felszedést. A szálastakarmány továbbítása egy duplafülekkel ellátott rotorral történik. A V660-as gépeken 15 db (opcióként 25 db) aprítókés végzi a felszedett anyag aprítását, ami elengedhetetlen például jó minőségű szenázs készítése esetén. Ezek a kések hidraulikusan lesüllyeszthetőek, ha nincs szükség a használatukra, például szalma bálázásakor. A McHale bálázók minden modelljének alapfelszereltsége a Drop Floor eltömődésgátló, amit a magyar szakzsargonban „medveölőként” emlegetnek. Ezzel a megoldással az esetleges eltömődések (medvék) könnyedén és kényelmesen elháríthatóak a traktorkabinból vezérelve. Szintén alapfelszereltség az automatikus láncolajzás, ami folyamatos lánckenést biztosít a gépen található összes hajtólánc számára. Ez egyrészt növeli a láncok, illetve lánckerekek élettartamát, másrészt csökkenti a gépre fordítandó karbantartási időt, növelve ezzel a gép kihasználhatóságát.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és további részletek is érdeklik, keressen bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!

SZERZŐ:
SZABÓ TIBOR

Ezeket olvasta már?

A hatékonyság, versenyképesség javításának kényszere hirtelen fog erősödni.
A videós tartalmaké a jövő
Az emberi agy képekben gondolkodik, nem meglepő hát, hogy sok esetben könnyebben befogadhatónak találjuk a videókban közzétett szakmai információkat.
Nagyon pörög az agrárium
A tartós fejlődés, jövedelmezőség növekedésének alapfeltétele a termelékenység javulása, amiben döntő az elmúlt években felpörgött agrárhitelezés.
A KWS őszi búza- és árpaajánlata
Jelentős az érdeklődés a KWS őszi kalászosai iránt. A kenyérbúzától a takarmányárpáig széles a választék.