fbpx

Aratásra hívta a gazdákat a Kukorica Kör Egyesület

Írta: Sándor Ildikó - 2023 szeptember 29.

A kukoricatermesztés technológiai és hatékonysági összefüggéseit, elemeit vizsgálja a Kukorica Kör Egyesület, amihez nemcsak szaktudást, háttértámogatást, hanem gyakorlati tapasztalatait is megosztja a termelőkkel. Az idei kukoricabetakarítási szezon közepén Pellérdre hívta a termelőket, érdeklődőket az egyesület és az Austro Diesel GmbH, ahol élesben, azaz gyakorlat közben mutatták be az MF IDEAL kombájnt.

kombájn

A Kukorica Kör Egyesület tagjai ebben az évben már termelési versenyben mérhetik össze tudásukat és alkalmazott technológiájukat, ahol az egyesület történetében először már számszerűsíthető lesz a termelés konkrét eredménye, ami a kitűzött célnak megfelelően nem a konkrét termésátlag, hanem a jövedelmezőség lesz. Az elmúlt év különösen szélsőséges időjárása ébresztően, sőt, ijesztően hatott (nemcsak) a kukoricatermesztőkre, figyelmeztetve a szakmát, a termelőket, nemesítőket és konstruktőröket, hogy a klímaváltozás visszafordíthatatlan, az alkalmazkodóképességét így nemcsak a kukoricának, de a termelőknek is fejleszteni szükséges. Ehhez nyújt támogatást az egyesület és a Pellérden résztvevő cégek, társszervezők is, így a kombájnt bemutató Austro Diesel GmbH. mellett a Velox-Ker Kft., az AGRO.bio Hungary Kft., a Duplitec Kft., a Fliegl Abda Kft. és Huminisz Kft. is.

A pellérdi kukoricabemutatón készült videónkban Lőwi Barna, az Austro Diesel GmbH. értékesítési vezetője a legek kombájnjának nevezte az MF IDEAL-t, nézzük, miben tud a legjobb lenni ez a betakarítógép!

Az MF Ideal természetesen nemcsak kukorica-, hanem kalászosgabona-aratásban is bizonyított már, további videós és szakmai háttéranyagai itt olvashatóak. A kukoricatermesztőknek szóló cikkeinket, híreink a Mezőhír „ Kukorica Kör” rovatában találják olvasóink összegyűjtve, ahol olyan aktualitásokat is megtalálnak, mint pl. A vetésterület csökkent, de a kukoricások nem adják fel, vagy Kukoricás kutatások: törpítés, nitrogénkötés, tarsóka.