fbpx

Nívós borüzleti képzés indul a Tokaj-Hegyalja Egyetemen

Írta: Gönczi Krisztina - 2022 július 15.

A sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) fennhatósága alá tartozó Tokaj Wine Business Institute (TWBI) szeptemberben elindítja az egyéves, posztgraduális, angol nyelvű képzését.

Angol nyelvű posztgraduális képzés indul Tokaj-hegyalján (forrás: Tokaj-Hegyaljai Egyetem közösségi oldala)

Tokaj-Hegyalja Egyetem

A dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus vezetésével létrejött iskola magas színvonalú tananyaggal várja a hallgatókat. A szakmai értéket a dijoni székhelyű School of Wine & Spirits Business at Burgundy School of Business-szel (BSB) kötött együttműködés is garantálja.

Kiket várnak?

„Tokaj maga a tradíció, ezt az évszázados hitelességet párosítjuk a Tokaj Wine Business Institute képzése során a modern közgazdaságtan alapvető ismereteivel, köztük a kreatív bormarketing, hatékony értékesítési technikák és a digitális megoldások oktatásával” – nyilatkozta Fiáth Attila. „A borüzleti menedzser képzést elsősorban gazdasági képzettséggel nem rendelkező fiatal borászoknak és borászati ismeretekkel nem rendelkező kereskedelmi szakembereknek ajánljuk. Közép-Európában egyedülálló ez a képzés, ennek megfelelően nem csak Magyarországból, hanem a környező országokból is számítunk érdeklődőkre. A TWBI létrehozása egy ugródeszka a magyar és régiós borszakembereknek, hogy fenntartható és nemzetközileg értelmezhető piaci teljesítményt nyújthassanak.”

Mit kínálnak?

Az angol nyelvű képzés során a hallgatók

  • megismerhetik a jelenlegi borászati, borgazdálkodási irányzatokat,
  • iparág-specifikus üzleti és közgazdasági ismereteket szerezhetnek,
  • Wine Business Manager diplomát szereznek,
  • nemzetközi szinten is vezetőkké, úttörőkké válhatnak a borpiacon.

A TWBI legsikeresebb hallgatói akár a teljes tandíjmentességet magába foglaló ösztöndíjakat is nyerhetnek.

Ez a cikk is érdekelheti: Csak a tokaji bor tudott érdemben drágulni.