fbpx

HARDI Single Nozzle Control – A független fúvókaszabályozás

Írta: - 2022 január 20. -Hirdetés

A HARDI egyik legújabb rendszere, melyet a dán cég mérnökei, az AG Leaderrel és a holland Homburg céggel közösen fejlesztett ki. Ezzel a szenzációs új rendszerrel már a HARDI COMMANDER és ALPHA permetezőgépekhez is elérhető a fúvókánkénti szabályozás. Hogy hogyan? Ezt máris megismerhetjük a következő cikkből.

Hardi permetező

A HARDI felfigyelt a precíziós gazdálkodók és a mai időjárás viszontagságai által jelentkező változékony körülményekre. Melyek olyan feltételeket szabnak, aminek megfelelni nem könnyű, de egy olyan gépgyártónak, aki már 1957 óta speciálisan a növényvédelemmel foglalkozik nem is lehetetlen.

Így ez a forradalmian új, mégis már több éven át világszinten tesztelt, és szintén több éven át fejlesztett rendszer igazán stabil működést és kimagasló eredményeket kínál, hasonlóan, mint a HARDI AutoNozzleControl rendszere. Mely légzsákkal kombinálva a permetezőgép piac legprecízebb és legjobb eredményei érhetőek el.

Hardi permetező

Ugyanakkor mégis, mi is az a SingleNozzleControl?

A SingleNozzleControl (Fúvókánkénti szabályozó rendszer, röv.: SNC) különállóan képes működtetni minden egyes fúvókát, annak függvényében, hogy melyikre van szükségünk munka közben. Ez a rendszer, ugyanakkor csak a HARDI HC8600 és HC9600-as kezelő monitorral rendelkező COMMANDER és ALPHA permetezőgépeken működtethető. További feltétele még a PrimeFlow rendszer megléte is a permetezőgépen. Jelen eszközökkel rendelkező nem csak új permetezőgépre, de már jelenleg használatban lévő eszközre is felszerelhető.

Mi a PrimeFlow rendszer és mik az előnyei?

A PrimeFlow egy nyomás alatt működő rendszer, amelynek feladata, hogy keringtesse a folyadékot egészen a fúvókákig, mielőtt a tényleges permetezés megkezdődne. Ez megakadályozza a leülepedést, és lehetővé teszi a szórókeret csöveinek átöblítését is anélkül, hogy a folyadékot ki kellene permetezni a talajra.  Továbbá állandó nyomáson tartja a szórókeretet, a lehető legjobb kijuttatás elérése érdekében.

Hardi permetező

A keretszakaszonként felszerelt fúvókák száma szabadon konfigurálható annak érdekében, hogy illeszkedjen a gyakorlati követelményekhez. A vezérlőelemek a fúvókáknál vannak elhelyezve, és ez az öblítőtartályban lévő víz felhasználásának hatékonysága szempontjából is ideális, például, amikor a gépet a szántóföldön kell tisztítani.

Hardi permetező

Miért érdemes minél hamarabb felfejlesztenie HARDI COMMANDER vagy ALPHA permetezőjét az SNC-vel?

Látható, hogy ezzel a rendszerrel, akár 10% vegyszermegtakarítás és a már lepermetezett területek újra permetezése is megelőzhető. Légzsákos TWIN FORCE rendszerrel felszerelve pedig, akár erős szélben is olyan takarékosan permetezhet, mint azelőtt még soha. A két rendszer kombinációjával, akár több mind 30%-os vegyszermegtakarítás is elérhető.
Használja ki a HARDI által kínált a kimagasló minőséget és pontosságot a kijuttatási munka során.

Az SNC rendszer látványos működése a következő videón megtekinthető:

https://www.facebook.com/HardiMagyarorszag/posts/2851004551835387

Takarítson meg a HARDI SingleNozzleControl rendszerével, keresse fel hivatalos HARDI forgalmazóinkat a kiemelt ajánlatokért!

AGROÁZIS

DORKER

További információk 

Hardi permetező