fbpx

Lejáró kérelem-benyújtási idők és most nyíló pályázatok

Írta: Gönczi Krisztina - 2021 november 25.

Ne felejtsük el a támogatás-igénylések lejáró határidejét. Itt az idő elkészíteni a szálláshelyfejlesztésre vonatkozó pályázatot is.

 

falusi szállás
Felújításra, bővítésre és építésre is használható az új pályázat (Forrás: szallas.hu)

 

Lejáró benyújtási határidők

Közeledik a szőlő-szerkezetátalakítási egyéni tervek benyújtásának határideje: november 30. Ugyanezen a napon jár le az agrár-kárenyhítési igények bejelentésének határideje is! Ezután – november 30. és december 21. között – a borászati gépek és technológiai berendezések beszerzéséhez lehet kifizetési kérelmeket benyújtani. A kifizetési kérelemhez csatolni kell többek között a borászati gép adásvételi szerződését, számláját, az átadás-átvételt igazoló dokumentum másolatát, a gyártás időpontját igazoló dokumentum másolatát, az üzembehelyezési jegyzőkönyv másolatát. További részletek a Kincstár közleményében.

 

Újonnan nyíló pályázatok

Megjelent – ahogy az a nyitva álló pályázatokat ismertető cikkünkben jeleztük is – a falusi szálláshelyek fejlesztését, illetve az őshonos állatok tartását támogató kiírás is.

100 millió forint támogatás igényelhető szálláshely-fejlesztésre, a rendelkezésre álló keret: 50 milliárd forint. Az első pályázat-benyújtási szakasz december 8-án nyílik, az utolsó 2022. április 21-én zárul – ha nem merül ki a keret. Fontos, hogy a fejlesztés turisztikai térségben történjen, lehetőleg „felzárkózó”, munkanélküliséggel sújtott településen. Előny, ha kevesebb, mint 25 millió forintból egy új munkahelyet is létesíteni tudunk. A jó üzleti terv 65 pontot ér! A kiírás itt olvasható.

Pályázat nyílt a védett őshonos, veszélyeztetett, törzskönyvezett egyedek tenyésztésének támogatására 17 milliárd forintos keretösszeggel. A kérelmeket 2022 és 2023 januárjában lehet benyújtani. A támogatás mértéke:

 

őshonos állatok támogatása
Őshonos állatok tenyésztéséért járó támogatás (forrás: pályázati kiírás)