fbpx

Stamina, kalászos gombaölő szer

Írta: Mezőhír.hu - Hirdetés - 2021 április 01.

A jelen és a jövő elvárásainak megfelelve

A KITE Zrt. évtizedek óta jelen van a magyar növényvédőszer-piacon és rendszeresen megújuló termékpalettát kínál partnereinek. A termékválaszték az új piaci igényeknek és lehetőségeknek megfelelően folyamatosan bővül. Tevékenységüket meghatározza az a törekvés, hogy kínálatukban saját márkás és ellenőrzött beszállítóktól származó, korszerű növényvédő szerek, és innovatív, komplex növényvédelmi megoldások egyaránt szerepeljenek.

 

Stamina

A KITE Zrt. által forgalmazott korszerű növényvédő szerek maximalizálják a termésbiztonságot

 

A KITE Zrt. által forgalmazott korszerű növényvédő szerek maximalizálják a termésbiztonságot. Kizárólag magyarországi beszerzésű, hivatalos engedélyekkel rendelkező, kiváló minőségű termékeket értékesít, melyek közül a kizárólagos forgalmazású készítményeket több tenyészidőszakon keresztül saját kísérleteikben tesztelnek.

Az európai hatóanyagfelülvizsgálati eljárások (visszavonás vagy megújítás) számos új kérdést vetnek fel a magyarországi kalászos termesztéstechnológiát illetően is. A KITE Zrt. célja a korszerű és innovatív termékek alapos megismerése után a technológiákba való minél hatékonyabb beillesztése. A korszerű gyomirtó, gombaölő, rovarölő, és csávázó szerek, valamint a termékek mellé nyújtott szaktanácsadás elősegíti a kórokozók, kártevők és gyomok elleni sikeres védekezést, így minimális termésveszteség mellett jó minőségű termés takarítható be.

Ennek eredményeképpen szeretné a KITE Zrt.  partnerei figyelmébe ajánlani a *Stamina nevű kalászos gombaölőszert, amely innovatív hatóanyagkombinációjának köszönhetően eleget tesz a jelen és a jövő elvárásainak egyaránt.

 

Stamina

A Stamina két különböző csoportba tartozó hatóanyagának köszönhetően eltérő hatásmechanizmussal rendelkezik

 

Változások a kalászosok gombabetegségeinél

A kalászosokban előforduló gombák jelentősége átalakulóban van. Számos betegség visszaszorult, mint például a lisztharmat, míg más kórokozók, akárcsak a sárgarozsda, jelentős károkat okoznak, mellyel az egész gombaölőszeres védekezés átgondolására késztetik a termelőket. A sárgarozsda mellé észrevétlenül felzárkozóban van a szeptória, amely egyre gyakrabban okoz gondot és jelentős termésveszteséget. Ennek oka az éghajlatváltozásban, a kórokozó igényeinek változásában és az egyre nagyobb teret nyerő nyugat-európai fajták, illetve hibridek érzékenységében keresendők. Ezekre a problémákra ad választ a Stamina nevű kalászos gombaölőszer. A készítményben lévő két legkorszerűbb hatóanyag (trifloxistrobin és protiokonazol) biztosítja az ezen betegségek elleni leghatékonyabb védelmet, a hosszú hatástartamot és zöldítő hatásával együtt az egyik legnagyobb termésnövekedést a kizárólag triazolt tartalmazó készítményekhez képest. A Stamina két különböző csoportba tartozó hatóanyagának köszönhetően eltérő hatásmechanizmussal rendelkezik. A trifloxistrobin egy modern strobilurin származék, mely a korokozó gombák sejtlégzését gátolja. A növényben a transzlamináris szöveti mozgásának köszönhetően a levél fonáki részére is képes eljutni a hatóanyag. Erősen kötődik a kutikulához, ez eredményezi a kiváló esőállóságot. A protiokonazol jelenleg az egyik legújabb azol hatóanyagok egyike, mely a lanoszterol bioszintézisét gátolja, ennek eredményeképpen úgynevezett hármas hatással rendelkezik (protektív, kuratív, eradikatív). A növényben viszonylag lassan szívódik fel, de a növényen belüli eloszlása kiváló. A Stamina készítményt mind levélbetegségek ellen, magasabb dózisban pedig a kalász védelmére is alkalmazhatjuk.

 

Bővebb információkért látogassa meg honlapunkat vagy keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat a következő elérhetőségeken:

Kite

A KITE Zrt. ajánlata a gépek terén.

 

*STAMINA a Bayer AG bejegyzett márkaneve.

 A növényvédőszereket biztonságosan használja. Felhasználás kizárólag a címke és az engedélyokirat alapján lehetséges! Felhasználás előtt kérjük olvassa el a termék biztonságtechnikai adatlapját!