fbpx

Elkezdődött 24 szakiskola gépparkjának modernizálása

Írta: Szerkesztőség - 2021 január 19.

Traktorokat, pótkocsikat, kisbuszokat szerezhetnek be a mezőgazdasági szakképzők. Nyíregyházán vehették át az első új gépeket.

 

nagy istvan szakkepzes

Zajlik a szakiskolák modernizálása (Fotó: kormany.hu)

 

A szakképzést a hatékony tudásátadás és a korszerű gyakorlati oktatás jegyében alakította át a kormány – jelentette ki az agrárminiszter az Északi Agrárszakképzési Centrum gépjárműátadásán Nyíregyházán. A szakképzési intézmények eszközparkjának modernizálása keretében 24 iskola vásárolhatott erőgépeket, személyautókat és kisbuszokat. A nyíregyházi eseményen tíz személyautót, egy mikrobuszt, öt traktort és három pótkocsit vehettek át jelképesen Nagy Istvántól az agrárszakképzési centrumok és iskolák vezetői.

A járműátadás azt az üzenetet hordozza a tanulók és leendő diákok számára, hogy a komoly szaktudással rendelkező agrárszakemberekre rendkívüli igény van a munkaerőpiacon, amely számos karrierlehetőséget kínál a pályakezdőknek is – hangsúlyozta Nagy István. Mint mondta, az agrárszakképzés biztos jövőt, megélhetést és perspektívát kínál a fiatalok számára. Tavaszig még nyitva áll a lehetőség, hogy jelentkezzenek az agrárszakképzési centrumok iskoláiba – jelezte Nagy István.

Az Agrárminisztérium által fenntartott 56 szakképző intézmény tavaly óta öt szakképzési centrum felügyelete alatt működik. A pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét az agrármodernizáció, a precíziós gazdálkodás és az agrárdigitalizáció „hívószavaival” szeretnék megragadni. A modern gépek átadása is ezt a célt szolgálta.