Bezárás

Szentlőrinci Szántóföldi Gép- és Talajművelési bemutató

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 július 31.

Miért gondoltunk rá, hogy megszervezzük: fontosnak éreztük, hogy szakmai partnereinknek az idei évben is legyen lehetőségük arra, hogy a mezőgazdaság újdonságaival közvetlenül is találkozni tudjanak, s egy cseppnyit pótolni tudjunk az augusztusban megszokott gazdanapi hangulatból.

 

A kép csak illusztráció (Agrárágazat galéria; archív)

 

Az idei év sajnos új helyzetet teremtett számunkra, kiállításunk sajnálatos módon elmarad, de átterveztük lehetőségeinket és előkészítettünk egy szakmai eseményt, melyet ez úton szeretnénk az agrárgazdálkodók és minden érdeklődő figyelmébe ajánlani.

Az esemény a megszokott gazdanapi programsorozatból kiemelve, egy önálló kétnapos Szántóföldi Gép- és Talajművelési bemutató. Ez az első ilyen szakmai esemény az idén, amely a szántóföldi növénytermesztés gépi és technológiai újdonságaival várja az érdeklődőket.

 

Augusztus 18 és 19-én találkozunk!

Minden bizonnyal örömmel fogadják, hogy két napra mégis a mezőgépeké lesz a terep, ugyanis augusztus 18-án és 19-én megrendezik a Szentlőrinci Szántóföldi Gép- és Talajművelési bemutatót. Helyszíne is hagyományosan Szentlőrinc közvetlen közelében található, a Gazdanapok vásárterületéhez közeli szántóföld, mely a 6-os útról könnyen megközelíthető. (GPS koordináta: É46.00428296922, K17.9759797454).

A rendezvény gerincét a mezőgépek és technológiák működés közbeni bemutatása adja, mellyel szeretnék idén is ráirányítani a gazdák figyelmét a mezőgazdasági újításokra, innovációkra. A bemutatón a gépeket nem csak működés közben lehet majd megtekinteni, hanem lehetőség nyílik gépmustrára, szakmai konzultációra a gépeket bemutató cégekkel és a gépek kipróbálására is. Mellette új elemként lesz állógép bemutató, mely további technológiai érdekességeket vonultat fel. A működés közbeni bemutatásra kerülő gépkapcsolatok száma közel 20, ismét megtekinthető lesz az Massey Ferguson újdonsága az IDEÁL kombájn. Fontosnak éreztük, hogy szakmai partnereinknek idén is legyen lehetőségük arra, hogy a mezőgazdaság újdonságaival közvetlenül találkozni tudjanak, illetve a szakma részéről is érkezett igény a rendezvényszervező Baranya Megyei Központ felé – mondta Pohl Marietta.

 

Információk:

A tervezett bemutatók naponta 10 és 14 óra között kerülnek sorra, minden nap 9 órától fogadják az érkezőket. A rendezvény látogatása ingyenes!

A bemutatóra eddig regisztrált és azon résztvevő cégek száma 8, az állógép bemutatón pedig 5 cég mutat be gépeket, technológiákat. A működés közbeni bemutatásra kerülő gépkapcsolatok száma az eddig regisztráltak alapján 13-15 között lesz.

Bővebb információk: bmvk.hu,

Facebook oldal:  www.bmvk.hu, www.facebook.com/BaranyaMegyeiVallalkozoiKozpont/

Érdeklődő kérdésekre a szervezők az alábbi telefonszámokon tudnak válaszolni: 72/214-050, 20/941-9146 Végh Gábor vásárigazgató.

 

Forrás: Máté Balázs