Várjuk felkészülten a kukorica gyomirtását!

Mire számíthatunk az idei tavaszon? Az évelő gyomnövények erős fertőzésére – a mezei acat elöntötte az országot az elmúlt években, a fenyércirok újabb értékes területeken jelent meg –, és a szokatlan, hektikus időjárás miatt felborult gyomnövény-csírázásdinamika miatt elhúzódó gyomkelésre. Annak érdekében, hogy ilyen nehéz gyomosodási viszonyok mellett eredményesen tudjunk védekezni, készüljünk profi megoldással!

 

A Syngenta Elumis Bang néven új terméket kínált a termelőknek a tavalyi évben a kukorica gyomirtására. A gazdálkodók eredményesen, nagy megelégedéssel használták a három hatóanyagot csúcsdózisban tartalmazó, ideális összetételű, profi terméket.

Több hatóanyag együttműködésének és talajon keresztüli hatásának köszönhető az, hogy a készítmény megoldást nyújt a kukorica legkártékonyabb gyomnövényei ellen, mint amilyen például a kakaslábfű, a muharfélék, a mezei acat, a fenyércirok, a csattanó maszlag, a szerbtövis, a fehér libatop, a fekete csucsor, az egynyári szélfű, a kender. Tartamhatásának köszönhetően védelmet ad a több hullámban csírázó, más gyomirtó szerek által gyakran kiszelektált selyemmályva, varjúmák vagy akár a különböző herbicidtoleranciát mutató napraforgó-árvakelés ellen is. Jobban utánagondolva, nincs is olyan kukoricában károsító gyomnövény, amely ellen jó időzítéssel ne tudnánk eredményesen védekezni az Elumis Bang készítménnyel.