Bezárás

A Corteva folyamatosan kiszolgálja ügyfeleit

Írta: Szerkesztőség - 2020 március 26.

A Corteva Agriscience a magyar mezőgazdaság egyik meghatározó vállalata, így a mezőgazdasági termeléshez szükséges anyagok elérhetőségére ezen keresztül a hazai élelmiszer-termelésre jelentős hatással van. Ennek tudatában azon dolgozik, hogy még a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben is folyamatosan biztosítsa Magyarországon a kiváló minőségű Pioneer vetőmagok és a jól bevált, hatékony növényvédő szerei ellátását a gazdálkodók részére.

 

 

A Corteva Agriscience számára elsődlegesen fontos alkalmazottai, vásárlói és beszállítói egészségének védelme, valamint az üzletmenet folytonosságának fenntartása. Ezért napi szinten figyelemmel kísérjük a COVID-19 járvány hatásait. A termelési és szállítási képesség fenntartása érdekében rendszeresen felülvizsgáljuk az alkalmazottaink egészségére és biztonságára, a cég további működésére vonatkozó előírásokat, hogy megvédjük dolgozóinkat, növényvédőszer-gyártó és vetőmag-előállító üzemeinket, az ellátási láncokat és a cég lehetőségeit, hogy továbbra is biztonságosan és hatékonyan tudjunk működni. Figyelemmel kísérjük a helyi hatóságok, illetve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által közzétett információkat, és ezek alapján módosítjuk a terveinket.

A tavaszi mezőgazdasági munkákhoz szükséges termékeink a megrendelt mennyiségben rendelkezésre állnak kereskedelmi partnereink raktáraiban, valamint a következő időszakban folyamatosan kiszállításra kerülnek. Ugyanakkor a hirtelen megnövekedett korai termelői igények komoly kihívás elé állítják gyártásunkat, valamint kereskedőpartnereinket is. Szeretnénk azonban mindenkit megnyugtatni, hogy a szezonális mezőgazdasági munkák optimális idejét alapul véve az áruk beérkezése, kiszállítása megfelelő ütemben halad.

Szarvasi üzemünkben a Pioneer vetőmagok feldolgozása jelenleg zavartalan, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy termékeinket kereskedelmi partnereinkhez időben kiszállítsuk, ezért teljes kapacitással dolgozunk, a hétvégéket is beleértve.

 

Mind a kukorica-, mind a napraforgó-vetőmagok kiszállítása folyamatos.

  • A linolsavas és a magas olajsavtartalmú Pioneer hibridek túlnyomó részét március végéig kiszállítjuk. Április elejétől, az import tételek beérkezése után az eddigi rendeléseken felüli igényeket is képesek leszünk kielégíteni.
  • A megrendelt és visszaigazolt Pioneer hibridkukorica-vetőmagokat – egyes esetekben némi cserével – biztosítani tudjuk. Azon dolgozunk, hogy legkésőbb április első dekádjában minden rendelés kiszállításra kerüljön.
  • Áprilisban, az eddig gyakorlatunknak megfelelően, helyi raktárainkból – forgalmazóink segítségével – képesek leszünk majd az azonnali vetőmagigények kiszolgálására, mind napraforgó, mind kukorica esetében is.

 

Növényvédőszer-vevőszolgálati részlegünk figyelemmel kíséri nyersanyag-beszállítóink és a gyárak helyzetét és minden termék logisztikai mozgatását. A gyártás és kiszállítás a tervezett havi ütemezés szerint történik. Növényvédelmi termékeink folyamatosan érkeznek, elérhetőek. A tervezett igényeken felüli, extra mennyiségek kiszolgálását a folyamatosan beérkező szállítmányokból tudjuk teljesíteni.

Beszállítói hátterünk és kiszállító logisztikai partnereink is komoly kihívásokkal szembesülnek a jelenlegi helyzetben, így előfordulhatnak csúszások, késedelmek. Emiatt megértésüket kérjük ebben a rendkívüli időszakban!

Kollégáink továbbra is szívesen válaszolnak termékeink beszerzésével, valamint a szakmai kérdésekkel kapcsolatban telefonon vagy emailben, illetve, amennyiben szükséges, a biztonsági előírások maximális betartásával személyes találkozáson is.

 

Borsos László
ügyvezető igazgató