fbpx

Mi vár ránk a jövőben?

Írta: Csomor Zsolt - 2020 február 05.

A már hagyományosan február első hetében megrendezendő AgroFIELD Akadémia szakmai konferencia idei központi témája a zöldforradalom, a digitalizáció és a terménypiac.

 

 

Napjainkban a támogatások, a megfelelő termésmennyiség és a jó terménypiaci helyzet miatt talán kevésbé gondolunk a jövő kihívásaira. Mi történik akkor, ha ez a viszonylag ideális helyzet hirtelen véget ér?

A zöld-forradalom és a terménypiac kettős szorításában milyen lépéseket tehetünk? Mi vár ránk a digitális közeljövőben? Egy biztos: akár analóg, akár digitális alapokon termelünk, az adatnak valósnak, megbízhatónak és hasznosnak kell lennie.

Az Agrofil-SZMI Kft. ezeket a gondolatokat állította a középpontba az immár negyedik AgroFIELD Akadémia konferencián, amelyet idén két helyszínen, Siófokon és Kecskeméten rendezett meg. A zöld-forradalomra talajvédő válasz lehet a no-till technológia: meg kell vizsgálni, hogy bevezethető-e hazánkban, hiszen valós megoldást adhatna a talajdegradációra.

Az agrárdigitalizáció rohamosan fejlődik, amit meg kell ismertetni a gazdálkodókkal, hiszen nagymértékben segíthetné munkájuk hatékonyságát. A terménypiaci árak változására az AgroFIELD Akadémia olyan „okos” technológiákkal és genetikával próbálja felkészíteni a hazai agráriumot, amik alkalmazkodnak a környezeti feltételekhez, ugyanakkor gazdaságosak.