fbpx

Nézze meg a SAATEN-UNION tavaszi termékpalettáját!

Írta: Szerkesztőség - 2019 december 16.

Megjelent a 2020 tavaszára érvényes katalógusunk, amelyből megismerheti jól bevált és új, átlagon felüli alkalmazkodóképességű kukorica-, napraforgó-, hüvelyes-, valamint tavaszi árpa- és zabfajtáinkat is.

 

2019-ben sem tapasztaltunk mást, mint az elmúlt években, az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb, a nyár aszályosabb, a csapadék pedig ritkán érkezik, de akkor több is, mint kellene. Pedig szükség lenne arra, hogy a piac elvárásai szerint mind több termést mind hatékonyabban, a magasabb minőségi igényeket kielégítve állítsanak elő a gazdák.

Ennek érdekében valamennyi szántóföldi kultúrában nagy teljesítményű, a tápanyagot hatékonyan felhasználó, egészséges hibridekre és fajtákra mutatkozik igény. Ez az alapja nemcsak a fogyasztók megfizethető áruval való ellátásának, hanem a mezőgazdasági termelők számára magasabb jövedelmet biztosító, alacsonyabb önköltséggel járó termelésnek is. A SAATEN-UNION követi a változásokat a nemesítési és a technológiai fejlesztéseket megcélzó munkájában.

Az elmúlt évek során egyre szélsőségesebbé váló időjárással kapcsolatos tapasztalatok is arra sarkallnak minket, hogy a termelést nehezítő legtöbb körülménynek ellenálló, kiegyenlített termőképességű, partnereink számára magas jövedelmezőséget biztosító új kukoricahibridekkel tudjunk versenyképes alternatívát felmutatni.

A stabil termőképességű, stressztűrő, dinamikus vízleadású és jó állóképességű típusok egy 14 országot és 50 kísérleti helyet felölelő szelekciós programból kerülnek ki. Ennek az átfogó programnak köszönhetően egyre részletesebb információval tudjuk ellátni partnereinket kukoricaportfóliónk legújabb tagjairól is.

A magyarországi napraforgó-vetőmag piacán cégünk már évek óta stabil piaci pozícióval, 5 százalék körüli részesedéssel rendelkezik. A hazai termesztők által alkalmazott technológiák fejlődésével és a változó piaci igényekkel lépést tartva 2020-ban ismét új, korszerű hibridekkel bővítettük kínálatunkat.

A linolsavas (LO) és a magas olajsavas (HO) napraforgó-hibridportfólió összeállításakor továbbra is egyszerre több, a gyakorlatban a termesztés biztonságát és az intenzitás növelését szolgáló tényezőt vizsgálunk. Fokozottan koncentrálunk arra, hogy üzemi tapasztalatokon alapuló, termék- és hibridspecifikus technológiai javaslattal, a helyes vetőmagnorma-, tőszámhasználatban és a gyomirtás hatékonyságának növelésében rejlő tartalékok kihasználásával segítsük a termelőket céljaik elérésében.

Meggyőződésünk, hogy a szója, a tavaszi árpa, a zab, a száraz borsó vagy éppen a köztes növények nemesítésére fordított erőforrások is hozzájárulnak a változatos és egészséges, a környezetünkkel összhangban végzett növénytermesztés kialakításához. A sokszínű tavaszi vetésforgó nem öncélú, hiszen számos növényegészségügyi előnye tapasztalható, és minden növénytermesztő számára egyet jelent a nagyobb termésbiztonsággal.

 

A tavaszi fajtakínálat letölthető a képre kattintva.

 

 

Reméljük, hogy fajtáink között Ön is megtalálja a körülményeihez és céljaihoz leginkább megfelelőt. Hiszen partnereink előtt nyitva áll az a lehetőség, hogy cégünk unikálisan széles vetőmagkínálatával tervezzék meg az egész éves vetésforgójukat, így biztosítva a magas minőség mellett az egyszerűbb adminisztrációt is.

 

Blum Zoltán
ügyvezető

 

Varga Gábor
termékfejlesztő

 

Marsai Viktor
termékfejlesztő

 

SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu