fbpx

Itt az új MF TW 160 körbála csomagolót

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 október 29.

A Massey Ferguson, az AGCO világmárkája örömmel mutatja be a 2019-es Agritechnika kiállításon az új MF TW 160 körbála csomagolót. A modell a már meglévő MF TW 130 típust egészíti ki, amelyet még 2018 szeptemberében mutatott be a gyártó.

A Massey Ferguson szálastakarmány és körbálázó termékkínálatának bevezetése és folyamatos fejlesztése megmutatja mennyire eltökélt a gyártó annak irányában, hogy teljes körű megoldást nyújtson a gazdálkodóknak, ún. full-liner gyártóvá váljon. Termék minden igényre, válasz minden felvetésre: a Massey Ferguson tökéletesen megfelel bármilyen gazdálkodói kihívásnak – mondja Francesco Quaranta, értékesítési, marketing & termék management alelnök a Massey Ferguson európai & közel-keleti régiójában.

Az új MF TW 160 megbízható és robusztus fóliásbála csomagoló, amelyet kifejezetten a nehéz munkára terveztek, nagy teljesítménnyel felvértezve. A cél, hogy a legnagyobb bálamérettel is megbirkózzon (akár 1.250 kg bálatömegig). A csomagoló nagy tömörségű, hegesztett alvázzal és megfogó karokkal rendelkezik, amelyek 0.9 és 1.6 m átmérőjű bálák kezelésére alkalmasak.

A vontatott csomagoló szélességében állítható, aktív bálakidobó rendszerrel van ellátva, ami felemeli a csomagolóasztalt azért, hogy a bála kíméletesen érkezzen meg rá, illetve finoman helyezi a talajra a bálát a fóliasérülések elkerülése végett. A bálakidobási folyamat alatt, a berendezés kialakítása végett a traktor függesztőszerkezetén a terhelés jelentősen csökken.

A funkcionalitás további növelése érdekében opcionálisan bálakifordító érhető el, ami megakadályozza a bálák elgurulását dombos vidéken. Ez növeli a biztonságot, és akár 15%-kal csökkenti a bálák szállítására és felrakodására fordítandó időt.

A terménytől és körülményektől függően a kezelő a fóliarétegeket tetszés szerint tudja állítani. A fóliázó rendszer 500 mm-es és 750 mm-es bálafóliák kezelésére képes, illetve 55% vagy 70% átfedésre állítható a szorosabb bálázás és alacsonyabb fóliafelhasználás végett.

A gyorscsatlakozó a könnyű fóliatekercs cserét segíti elő, mialatt a tárolási kapacitás lehetővé teszi, hogy akár 3 extra fóliatekercset magunkkal vigyünk.

A sokoldalúságot jól mutatja, hogy az MF TW 160 egy-vagy két darab fóliásbála szállítására is alkalmas.

Végezetül, az MF TW 160 E-link Plus kezelőfelülettel van ellátva, ami fél-automata vagy teljesen automata működtetést tesz lehetőve. A rendszernek köszönhetően a teljes munkafolyamat (a gyűjtéstől a kigurításig) rendkívül kis munkával vezérelhető. 10 elkülönített napi számláló érhető el a terminálon, ami tökéletes tervezést és vissza-ellenőrzést eredményez még egy hosszú nap alkalmával is.

 

Tulajdonság

MF TW 160

Bála átmérője

0.90-1.60m

Bálaszélesség

1.25m

Maximális bálatömeg

1,250kg

Berendezés tömege

2,110kg

Szállítási méretek (MxSzxH)

5.8×2.3×2.7m

Hidraulika igény

1xSA + szabad visszafolyóág

Gumiabroncs mérete

380/55 – 17

Átfedés mértéke

55%, 70%

Bálaszámláló

Alapfelszereltség

Fordulatszám érzékelő + hangjelzés

Alapfelszereltség

Bála kifordító

Opcionális felszereltség

Tekercs szélesség

750mm (500mm opcionálisan)

 

RÁNCFELVARROTT VÁLTOZÓKAMRÁS KÖRBÁLÁZÓK

A Massey Ferguson a 2019-es Agritechnika kiállításon mutatja be a facelift (ráncfelvarrott) verzióját a változókamrás körbálázóinak is, az MF RB 4160V és MF RB 4180 V típusokat.

A két típus ugyanazon felépítményre és alvázra épül és 1.6 m, valamint 1.8 m átmérőjű bálák elkészítésére képesek. A gépek újítása az egyedi és levédett bálaformázó rendszer Constant Pressure System (CPS) néven, ami ötvözi a rugós és hidraulikus mozgásokat a tömör és egyenletes bálák érdekében.

A teljes szélességben felnyitható oldalpanelek új, modernebb külsőt kaptak. Az új formavilág igazodik az MF RB Protec bálázó-csomagoló kombi berendezés külsejéhez.

Az új, ráncfelvarráson átesett oldalpanelek továbbra is tökéletes hozzáférést biztosítanak a gép oldalához a karbantartások elvégzéséhez, illetve a sima felületek megakadályozzák a por lerakodását. A biztonsági zárak pedig megelőzik a nem tervezett nyitásokat, valamint az abból adódó sérüléseket, károkat.

A célunk az, hogy olyan gépeket tervezzünk, amik tökéletesen kielégítik Partnereink igényeit. Ez a vezérfonal a folyton megújuló termékpaletta mögött. Az állandóan változó igényeknek és a modern mezőgazdaságnak tökéletesen meg kell felelni – zárta beszédét Quaranta.

ISMERJE MEG A GÉPEKET AZ AGRITCHNIKA KIÁLLÍTÁS 20-AS CSARNOKÁBAN, A B14C STANDON! A GÉPBEMUTATÓÉRT HÍVJA MAGYAR KOLLÉGÁNKAT EZEN A SZÁMON: +36-30-530-5565!