fbpx

Miért vásárolnak manapság GPS-es sorvezetőt a gazdák? Megkérdeztük őket!

Írta: Szerkesztőség - 2019 március 13.

 

Tallér Lajos, Kiskunhalas
Készülék: LD-Agro Mg Navigátor V1

„Korszerűsítettük a gépparkot, az új műtrágyaszórónk munkaszélessége 28–30 méter lett. A duplán szórások és kihagyások elkerüléséhez szükségünk volt egy sorvezetőre, az Mg Navigátor nagyszerűen bevált. Nagy szolgálatot tesz a saját területek mérésekor is, pontosan ki tudjuk számolni például a szükséges vetőmagot is. Nagyon hasznos műszer! ”

 

Keszler Sándor, Kömlőd
Készülék: LD-Agro Mg Navigátor V1

„Volt egy nagyon régi Mg Navigátorom, beszámítással cseréltem az újabb típusra. Permetezéshez és műtrágyaszóráshoz használom. Nem kell számolnom a sorokat, főleg kapásoknál, ha estébe nyúlik a permetezés, akkor is nagyon hasznos. A mai permetszeráraknál mindent meg kell fogni, amit csak lehet. Időben is rengeteget hoz vissza. Amikor a vetést tervezem, a területmérést használom, hogy pontosan akkora területet vessek be az egyes növénykultúrákból egy táblán belül, amennyit szeretnék.”

 

Bagoly András, Gérce
Készülék: LD-Agro Mg Navigátor V2

„Legtöbbször műtrágyaszóráshoz használom. Nagyon hasznos kombinátorozásnál is, hogy ne legyen akkora ráfedés, így spórolni tudunk az üzemanyagon és az időn is. GPS-jel itt, a környékünkön tökéletes, mindig működik rendesen. Vásároltam hozzá kamerát is, ez a forgóboronás vetőgépre kerül, mert ha felemelem, a traktorból már nem látom, hogy mi történik. Ár-érték arányban tökéletes.”
Fotón: Bagoly András fia, Gérce

 

Venczlik Zsolt, Tárkány
Készülék: LD-Agro Mg Navigátor V2

„Műtrágyaszóráshoz és vegyszerezéshez használom, rengeteg időt és pénzt takarítok meg vele. Gyűrűs hengerrel, kombinátorral, simítóval is kipróbáltam már. A félbehagyott munkát is pontosan ott tudom folytatni, ahol abbahagytam. Nagyon sokat segít, főleg időben: későn este, korán reggel is tudok dolgozni. Ami le van írva, azt maximálisan teljesíti. Bátran merem ajánlani a gazdálkodóknak.”

 

 

Perleczki Béla, Pitvaros
Készülék: LD-Agro LineGuide 1000

„Nagyjából egy éve vásároltuk. Azért a LineGuide 1000 típust választottuk, mert bővíthető. Tavaly műtrágyaszóráshoz, permetezéshez használtuk a virtuális szakaszolással, amivel sok vegyszert spóroltunk meg. Tarlókezelésnél is nagy segítségünkre volt. Idén tavasszal fejleszteni akarjuk robotpilóta rendszerrel. Kevés területen gazdálkodunk, de ez jelentősen megkönnyítené a munkát.”
Fotón: Perleczki Béla fia, Pitvaros

 

 

Jól látszik, hogy a gazdálkodók ma már nem csak a permetezéshez és műtrágyázáshoz vásárolnak készülékeket. Robotpilóta rendszer-fejlesztésben gondolkodnak, akár több lépésben, sokan ezért választják a LineGuide 800 vagy 1000 sorvezetőt. A szakaszolást segítő funkciót a gyakorlatban eredményesen használják, amivel hatékonyabban valósítható meg a növényvédelem. Megismerték a program különféle funkcióit, mellyel például ellenőrizhető az átfedett és kihagyott területnagyság is. A gazdák megtalálták azokat a felhasználási lehetőségeket, amelyek valójában megkönnyítik a munkájukat.

 

Bővebben az LD-Agro Mg Navigátor V1, LD-Agro Mg Navigátor V2, LD-Agro LineGuide 800, LD-Agro LineGuide 1000 sorvezetőkről itt!

Kocsis Árpád
Termékszakértő

[email protected]
+ 36 70/342-3887


Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.
Székesfehérvár, Zsombolyai u. 36.
Tel.: +36 22/322-650; Mobil: +36 70/618-6225

Web: www.agrogazda.hu; E-mail: [email protected]