Starter trágyázás tudatosan

Írta: Szerkesztőség - 2014 január 18.

Miért?

  1. A kelő növény gyökérzete még fejletlen, ezért nem képes elérni a talajban lévő tápanyagokat. A tápanyagfelvételt a kelés idején általános alacsony talajhőmérséklet is nehezíti. Az ezekből fakadó tápanyaghiány egy stresszhelyzetet teremt a kelő növény számára, amit a maghoz közel helyezett gyors segítséggel tudunk csökkenteni.
  2. A kikelt, fiatal növény számára az egyre gyakrabban előforduló időjárási szélsőségek további fejlődési problémát okoznak. Hosszútávú tápanyag-hasznosulási gondot jelentenek a talaj kémhatásától függő tápanyag-veszteségek és tápanyagfelvételi korlátok.

Hogyan?

  1. Segítsük a gyökérnövekedést Physio+ biostimulátorral és tegyük a növény „szájába” a tápanyagot, hogy az minél hamarabb „önkiszolgáló” lehessen! Ezt a célt komplexen szolgálja a PHYSIOSTART® mikrogranulátum a csírázástól 2–3 leveles fejlettségig.
  2. 2–3 leveles fejlettségtől a fiatal növénynek további segítséget biztosítanak az EUROFERTIL+ vagy DUOFERTIL starter trágyák. Biostimulátor
    tartalmuk segíti a növények megerősödését a szélsőségekkel szemben és hatékony tápanyagellátást biztosítanak a különböző talajtípusok korlátozó hatásának figyelembevételével. Használja savanyú kalciumhiányos talajokra EUROFERTIL+komplex startertrágyáinkat Physio+ biostimulátorral és a pH hatást kompenzáló Mescal talajjavítóval! Vagy válassza meszes, lúgos kémhatású talajokra Duofertil komplex starter trágyáinkat Mppa Duo biostimulátorral, amely mind a gyökérnövekedés fokozásában, mind a tápanyagfelvétel javításában plusz hatást nyújt!