fbpx

MezőHír – 2014-01 – január

Írta: Szerkesztőség - 2014 január 10.

 

 

Az online is olvasható cikkek listáját itt megtalálja.

Kedves Olvasó!

A januári tavasz kellemes, mégis kissé felemás napjai idején folytak januári számunk utolsó simításai. Felemásnak érezhetjük az év eleji pluszokat, hiszen mostanáig igazából még nem is köszöntött be a tél, és a 2013-as márciusi „hócsatát” megtapasztalva komolyan nem tudni, hogy az enyhe idő majd milyen következményekkel jár…
Ez a szokatlan téli meleg persze a természetet is megtréfálta, Debrecen közelében meggyfák virágoztak, és azt is hallhattuk a hírekben, hogy több ezer darumadár döntött úgy: idén nem hagyja el az országot (és itt bővebben nem is említeném a brutális amerikai hideghullámot és az angliai viharokat). S ami mindebből a mezőgazdaságot illeti: ha elmaradnak a szokásos fagyok, akkor valószínűleg erős kártevőnyomással kell számolni tavasszal – no, de talán ne is menjünk ennyire előre, hátha szépen visszatér még az időjárás a maga rendes menetébe.
Persze jó hírek is napvilágot láttak az utóbbi napokban, amikkel a lapban is foglalkozunk, így például megállapodás született a következő évek EU-s agrártámogatási rendszeréről, amiben Magyarországnak szerencsére egész jó pozíciókat sikerült kiharcolnia. Szükség is van erre, hiszen a tavalyi évben megtapasztalt terményárzuhanás és az egyéb problémák sokakat elbizonytalanítottak az ágazat jövőképét illetően.
Hamarosan újra Budapesten találkozhatunk az agrárgépes szakma képviselőivel, az AGROmashEXPO és az AgrárgépShow szakkiállításon, január 29. és február 1. között. Tavaly igazán nagy siker volt a végre egy helyen és egy időben megtartott monstre rendezvény, és az előzetes híradások alapján idén is jó eséllyel hasonlóan nagyszabású eseményre készülhetünk. Természetesen egy ilyen kiállításon nekünk is ott a helyünk: a MezőHír és társlapja, a GÉPmax a G-pavilon 401/C standján várja az Önök kedves látogatását. A standon kedvezményesen megvásárolhatják például a legújabb Csúcstechnika 2014/15 DVD-t, és más meglepetésekkel is várjuk Önöket!
Sikeres évkezdetet, kegyes időjárást és jó ötletekben, igény esetén vásárlásokban gazdag szakkiállítást kívánunk Önöknek!

Üdvözlettel:

Fodor Mihály főszerkesztő

Az online is olvasható cikkek listáját itt megtalálja.