Kezdje tavaszi talajmunkáit a LEMKEN magágykészítő gépeivel!

Írta: Szerkesztőség - 2013 február 06.

A LEMKEN GmbH. mind függesztett magágykészítő kombinátorokat, mind pedig nehéz egymenetes kompaktorokat is kínál, így a gazdálkodó az adott talajtípusnak megfelelően tudja kiválasztani a számára megfelelő munkaeszközt.

 

A Korund 8 függesztett magágykészítő kombinátorok
3,0-4,50-6,00-7,50-9,00 m munkaszélességben rendelhetőek

 

A Korund 8 magágykészítő kombinátorral a LEMKEN olyan sokoldalúan felszerelhető eszközt kínál, amely minden szántóföldi igényt kielégít, ami a tökéletes magágykészítéssel kapcsolatos.

A növény optimális fejlődésének alapja az ideális magágy. A megművelt talajnak jól elegyengetettnek és egyenletesen átdolgozottnak kell lennie, a teljes munkaszélességben és munkamélységben. A legfontosabb a magágy alapja, amelyre a vetés történik. Ezt kiválóan vissza kell tömöríteni, hogy az ideális vízellátás biztosított legyen. A mag körüli finomra művelt talaj és a rögösebb talaj a felszínen együttesen biztosítja a megfelelően egyöntetű kelést. A Korund 8 ehhez a legjobb feltételeket teremti meg.

A Korund 8 függesztett magágykészítő kombinátorok 3,0-4,50-6,00-7,50-9,00 m munkaszélességben rendelhetőek, hidraulikus csukásúak, így a szállítási szélesség minden esetben 3,00 m alatt van.

A nyomlazítók, az első sorban található simító és a külön mozgó, 1,50 m-es művelőtagok garantálják a tökéletes talajkövetést és az egyenletes talajfelszínt.

A négy sorban elhelyezett, 30×12 mm-es hajlított, vagy a 30×12 mm-es egyenes-rugós kapák 10 cm-es osztásban helyezkednek el, és eltömődésmentes munkát biztosítanak a gépnek szármaradványos körülmények között is. A 330/270 mm-es csipkés rögtörő henger kiváló rögtörő hatása ideális, vetésre kész magágyfelszínt hoz létre.

A Kompaktor nevet a LEMKEN hozta köztudatba, azóta is rengeteg gépet „illetnek” a Kompaktor elnevezéssel! Sok gyártó másolja a Kompaktor műszaki megoldásait, de az eredeti LEMKEN Kompaktor – anyagminőségében és műszaki megoldásaiban – még mindig vezető helyen áll!

Mi is a Kompaktor?

Tulajdonképpen különböző talajművelési, elsősorban magágykészítési műveletek egy gépben történő kombinációja. A LEMKEN Kompaktor adott talajkörülmények között akár két menetben elvégzett kombinátor-munkát is ki tudja váltani, és egyetlen menetben készíti el a tökéletes magágyat. A LEMKEN Kompaktor kétféle – őszi és tavaszi – kivitelben kapható.

Az őszi kivitel 2 sorban elhelyezett 250 mm-es lúdtalpkapával sekélyen (2 cm) is teljes munkaszélességben átműveli a talajt, és a Crosskill rögtörő-tömörítőhengernek köszönhetően tökéletesen alkalmas cukorrépa és repce sekély magágykészítésére is. A lúdtalpkapáknak köszönhetően a gyomirtó hatása kiváló, így akár a gyomirtószer-felhasználás is csökkenthető. A tavaszi kivitel 3 sor rugós kapával szerelt, így a tavaszi magágykészítésre is alkalmas. A rugós kapák öntisztulása közismert, és kialakításuknál fogva nem hozzák a felszínre a nyers, nedves talajt. A mezők paralelogramma rendszerű felfüggesztése precíz mélységtartást és ebből eredően egyenletes munkamélységet biztosít.

A félig függesztett, 5 és 6 m-es System-Kompaktor a LEMKEN Solitair pneumatikus vetőgéppel kombinációban is üzemeltethető.

Amennyiben ez a cikk felkeltette érdeklődését, úgy keresse területi LEMKEN-kereskedőjét, vagy minket az alábbi elérhetőségeken!