fbpx

Amikor minden apróság számít…

Írta: Szerkesztőség - 2015 július 20.

Hatékony mezőgazdasági rakodógépek a Kramer-től

A Kramer 1925-ben mutatta be első mezőgazdasági gépét: egy 4 LE-s fűnyírógépet. Innen datálódik a Kramer testvérek sikertörténete: traktoraikkal forradalmasították a mezőgazdaságot.

A hirtelen népszerű technika további fejlesztést igényelt az 1930-as években, és a Kramer gyorsan meghódította a német traktorpiacot. Majd az 1950-es évek közepétől már építőipari gépeket is kifejlesztettek.

 

 

1973-tól a Kramer az összkerékhajtású kompakt gépekre fókuszált, folytatta növekedését, majd 2008-ban egy új, Pfüllendorf-i gyárba települt át, amely most a Wacker Neuson-csoporthoz tartozik.

Egy dolog azonban az eltelt idő ellenére napjainkig sem változott:

Termékfejlesztéseiknél egyértelműen mindig a vásárlók igényeire fókuszálnak. Csak ezt szem előtt tartva lehetnek összkerékhajtású gépeik oly módon megépítve, hogy a kemény mindennapi munka összes szituációjában önmaguk bizonyítják létjogosultságukat, amivel valóságos hozzáadott értéket képeznek.

Az idők szavához illesztett, innovatív mezőgazdasági technológia újradefiniálja a farmi gazdálkodást.

A Kramer teleszkópos rakodók hatékonyan megváltoztatják a mindennapi mezőgazdasági munkavégzés távlatait: dinamikus összkerékhajtás, kompakt méretek, nagyteljesítményű hidraulika, magas emelőerő, verhetetlen manőverezőképesség, kitűnő terepi mozgékonyság, alacsony önsúly, élvezetes vezethetőség.

Ezek a munkagépek már egy új korszakot jeleznek, és a farmok nélkülözhetetlen gépi alternatíváját jelentik.

 

 

A Kramer rakodók

Minden mezőgazdasági alkalmazásra és igényre létezik ideális Kramer rakodó és hozzávaló adapter. A gépet a kezelőnek csak megfelelően kell használnia. Minden egyéb, úgymint a teljesítmény, a hatékonyság és a munkavégzés öröme, gyakorlatilag magától adódik.

Fix – nem törzscsuklós – váz, összkerék-kormányzással:

  • kitűnő stabilitás, mivel a súlypont helyzete a kormányzás során nem változik,
  • tökéletes manőverezőképesség; az összkerék-kormányzás kisebb fordulókört ad,
  • állandóan magas terhelhetőség, még kanyarodáskor is,
  • süppedősebb felületeken is jó a kormányozhatóság, az egy nyomban járó kerekek és az alacsony üzemi súly eredményeként,
  • a nagy elkormányzási szög miatt rövidebbek a vezetési és a rakodási ciklusidők,
  • megszokott kormányzási viselkedés és biztonságos vezetés közúton az optimális első hídi kormányzással.

A Kramer rakodók a már bizonyított fix váz konstrukciónak köszönhetően igen masszívak.

Az összkerék-kormányzásnak köszönhetően a gép súlypontja nem tolódik el. Emiatt áll fenn a nagyfokú biztonság, még éles fordulók során vagy egyenlőtlen talajon és maximális terheléskor is.

Akár háromféle kormányzási mód közül választhatunk:

  • Kramer összkerék-kormányzás: teljes manőverezőképesség a legszűkebb helyeken is.
  • Első hídi kormányzás: traktorszerű irányíthatóság és teljes biztonság.
  • Oldalazó kormányzás: precíz megközelítés szűk helyeken.

 

 

Kramer rakodók hidraulikus munkaeszköz- reteszeléssel

Mindig rekordidőn belül

  • az adapterek másodperceken belül, gyorsan cserélhetők.
  • Biztonságos billentés, az optimális kanálgeometriának köszönhetően.
  • Egyszerű és biztonságos rakodás, az adapterre és a munkaterületre való jó ráláthatóság eredményeképpen.

A nagy hátra- és előrebillentési szögnek köszönhetően még tele kanálnál sem lép fel anyagkihullás. Az előrebillentés könnyű, a kiürülés teljes mértékű.

A Kramer gépek – széles adapterválasztékukkal – gyorsan átszerelhetőek a legkülönfélébb feladatokra. Emiatt válik a rakodó a farm leguniverzálisabb gépévé.

A gém párhuzam-vezetéses, a terhet tökéletesen kiegyensúlyozva tartja, mind a rakodóvillás, mind a kanalas műveletek során.

Hidrosztatikus sebességváltókat szerelünk az összes Kramer rakodóba. Ezek precízek, pontosak, a kezelésük egyszerű:

  • fokozatmentes hajtás 0-40 km/ó közötti sebességhez,
  • minimális üzemanyag-fogyasztás,
  • alacsony zajkibocsájtás.

Ennek megfelelően a váltó közvetlen és gyors felgyorsítást, valamint sima irányváltási lehetőséget nyújt. Ezzel magas teljesítmény érhető el, takarékos üzemanyag-felhasználás mellett.

A pótkocsi-csatlakoztatási lehetőséggel a rakodó egy tökéletes traktorrá válik.

Sokoldalúság

 

 

Ez a gép mindenféle feladatra fel van készítve. Az üzemi hidraulika finoman, rángatás nélkül dolgozik, alacsony fülkebeli zajszinttel. Ezenfelül a szériatartozék 3. hidraulikus funkció a hidraulikus működtetésű adapterek hatékony és kényelmes meghajtását teszi lehetővé. A jól méretezett munkahengerek, a hatásos térfogatáramok és a jól elosztott tápmennyiségek gyors munkaciklusokat eredményeznek. Az opcionális Powerflow segítségével a nagy hidraulikus teljesítményigényű adapterek meghajtása sem okoz gondot:

  • hidraulikus adapter gyorskioldás (alapkivitel),
  • még nagyobb flexibilitás, a hatékony 3. hidraulikus funkció eredményeként (alapkivitel),
  • Powerflow hidraulika-rendszer a nagy teljesítményigényű adapterek meghajtására (opció),
  • nagyméretű hidraulika olajhűtő a nagyterhelésű üzemmód lehetőségének folyamatos fenntartására.

Kramer kerekes homlokrakodók

A modern idők sokfunkciós, „sokoldalúan nagy tudású” gépei.

Konstrukciójuknál fogva a Kramer kerekes homlokrakodók a mezőgazdasági alkalmazásokra vannak kitalálva. Kompakt méreteikkel, mozgékonyságukkal és manőverezési lehetőségeikkel, valamint stabilitásukkal a farmok ideális „igáslovai”, mindenesei. Minden munkához alkalmas adaptert ajánlunk, még a régebbi szériájú adaptereink közül is.

„Megállja a helyét”, nem borul fel.

A bevált fix váznak köszönhetően a Kramer kerekes homlokrakodók stabilitása minden helyzetben kiemelkedő. Magasabb biztonság, állandó terhelhetőség jellemzi ezeket minden kormánymozdulatnál.

Nyomós érvek: növelt biztonság és időmegtakarítás, a fix váznak és az összkerék-kormányzásnak köszönhetően, ami a gépnek nagyobb stabilitást és jobb manőverezőképességet nyújt.

Korlátok nélküli, élvezetes vezethetőség – az EC traktorjóváhagyásnak köszönhetően közutakon, rakománnyal, vagy pótkocsival.

Egyszerűen gyorsabban dolgozhat – a hidraulikus-adapter csatlakoztató rendszer és a párhuzamos vezetésű gémrendszer eredményeként.

Nagyobb flexibilitás: amely a 3. hidraulikus funkciós adapterek alkalmazási lehetőségének és az opcionális Powerflow magas teljesítményű hidraulikus rendszernek köszönhető. Verhetetlen hatékonyság: csökkentett üzemeltetési költség, az optimális súlyeloszlásból és a kompakt méretekből következően. Komfortos hely a munkához: a tágas, ergonomikus, kényelmes fülkének köszönhetően a gép működtetése kifáradásmentesen végezhető.

 

 

Kramer kerekes homlokrakodók, kitolható gémmel

Tökéletes választás változatos
farmi munkákhoz.

Tovább növelt gépválaszték és manőverezőképesség.

A Kramer kitolható gémes kerekes homlokrakodók új szintet hoztak létre a mezőgazdasági alkalmazási lehetőségek terén, ezzel jelentősen tovább bővítve a hagyományos homlokrakodók alkalmazhatósági körét. Még nagy magasságú és távolságú rakodások is kényelmesen, biztonságosan és pontosan megvalósíthatók velük. „Sokoldalúan nagy tudásúak” – nem csak sokcélúak és nagyon megbízhatóak, hanem intelligensen támogatják a mezőgazdasági munkákat. Tovább növelik a munkateljesítményt és „együtt nőnek” a feladataikkal.

Nyúljon ki sokkal távolabbra!: a kitolható gémnek köszönhetően jobb és magasabb a máglyázási képesség és vastagság, pl. takarmánykeverők töltésénél.

Mindenféle feladatra jól megépítve:

A Kramer kitolható gémes kerekes homlokrakodó a magas szintű rakomány-kiegyensúlyozottságnak köszönhetően egy sokfunkciójú rakodó, szerelőkosár és targonca egyben.

Mezőgazdasági munkák csúcsfokozatban.

A nagyteljesítményű hidraulikának köszönhetően minden egység mindig teljesen kézben tarthatóan, kifinomultan és specifikusan végezheti munkáját. A maximális 4 méteres kiürítési magassággal a rakomány pontosan és biztonságosan helyezhető el.

A Kramer kompakt teleszkópos rakodók erősek és fürgék. A „kezelő köré” vannak építve, ezért a felhasználók biztonságosan és hatékonyan tudják őket használni, mindenféle alkalmazásban és szituációban.

A Kramer rakodók a közepes méretű családi vállalkozásoknak optimálisak!

Amit a Kramer képvisel: minőség, innováció, teljesítőképesség, jellegzetesség – és a fenntartható siker a vásárlók üzletmenetében.

Az alapkivitelhez tartozó és az opcionális berendezések kérdéskörében, kérjük, előzetesen konzultáljon a magyarországi Kramer-márkakereskedővel, a Valkon Kft. munkatársával!