szója

Hiába kiváló a magyar szója...?
Az erősödő versenyben fontos a szójababot itthon tartani és feldolgozni, mérsékelni az importfüggőséget, javítani a termesztés hatékonyságát.
Kockázatok a kukorica-, napraforgó- és szójatermesztésben
A Debreceni Egyetem a kísérleti telephelyén több mint 3 évtizede végez tartamkísérleteket
Embargótörténelem Napóleontól Trumpon át a csabai kolbászig
A rosszul sikerült kereskedelmi zárlatok inkább a konkurenseket erősítik, nem a hazai gazdaságokat…
Gondolatok a szójáról
A szója, mint pillangós, kalciumigényes növény. Legtöbben tudjuk ezt, mégsem általános gyakorlat a szója vetését megelőző kalciumpótlás.
A szója minőségét meghatározó tényezők elemzése
Nélkülözhetetlen az állattartás számára és fontos humán táplálékforrás: mindkét szempontból fontos a szója minősége.
Mit jelez előre a tavaszi madárdal?
A tavaszi madárhangok a mezőgazdaságban dolgozókat már készülődés közben érik.
A szójafajták megválasztásának tényezői
Hazánkban a szója az egyik legfontosabb fehérjetartalmú takarmánynövény, amely 36-40% közötti fehérjetartalma...
SAATEN-UNION: TÖBBLETÉRTÉK A SZÓJAFÖLDRŐL.
A SAATEN-UNION célja, hogy a meghatározó szántóföldi kultúrákban – így a szója esetében is – gyakorlati tapasztalatok alapján összeállított, a hazai körülményekhez és termesztési elvárásokhoz jól adaptálódó fajtaválasztékot biztosítson
Augusztusi gondolatok
Voltak évjáratok, amikor Péter-Pál napján valóban megkezdődhetett az őszi kalászosok aratása, és szerencsés esetben egy szűk hónap alatt be is fejeződött az egész országban. A nagy nyári munka [...]
Állományszárítás és kipergéscsökkentés egy menetben, az Arysta ajánlásával
A napraforgó és szója állományszárítása az elmúlt években egyre kevésbé megkerülhető technológiai elemmé vált. Ennek okai csak részben kereshetők a növények biológiai tulajdonságai között. Bár tény, [...]