növénytermesztés

Ingyenesen letölthető kiadványunk cikkeiből ötleteket meríthet az őszi munkálatok hatékony elvégzéséhez.
A Corteva Agriscience a világ legnagyobb, önálló, nyílt részvénytársaságként csak mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó cégé vált.
Formálisan is megalakult az AgroFIELD Termelői Club, négy termelővel és egy négy helyszínes no-till +1 kísérlettel.
A BASF forgalmazási szerződést írt alá Európa vezető napraforgó-vetőmag vállalatával.
Precíziós technológiák és koncepciók a növénytermesztésben – AgroFIELD Konferenciát rendeztek Kecskeméten.
Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató az ország három helyszinén.
Fajtasorok a szabad ég alatt vagy sátor alatt.
Segítség lehet az Amalgerol!
Remek ár-érték arányú, kimagasló hatásfokú, a termelő igényei szerint felhasználható megoldás az összes, kukoricában megtalálható gyom ellen.
Magazinunk tizedik évfolyamába lépett, és olvasói – a különszámokkal együtt – már a 28. számot lapozhatják.
A pályázat a legfontosabb természeti és időjárási kockázatokra kötött mezőgazdasági biztosítás díjához nyújt támogatást.
A többszöri szárazság ellenére összességében jó évet zárt tavaly a növénytermesztés.
- Szeretem, hogy „kitesszük az asztalra”a problémát
Tapasztalt termelők beszélnek arról, hogyan, milyen készítményekkel védekeznek a kalászos kultúrákban előforduló gyomnövények és károsítók ellen.
Az esemény központi témája - az agronómia jelentősége a precíziós gazdálkodásban - izgalmas és a jövőbe mutató, a társ-tudományterületek széles spektrumát felölelő előadások megtartására adott lehetőséget.
A szántóföldi gazdálkodás optimális tápanyag utánpótlásához elengedhetetlen a gazdálkodóktól a talajelemzés elvégzése. Ennek hiányában a vetésre nem megfelelően előkészített talajoknál jelentős hozamkiesésre lehet számítani!
A már jól ismert Nufarmer magazin tematikus számában a repcére koncentrálunk, amelynek termesztése ugyan tartogat kihívásokat, de a technológia követésével magas bevételre tehetnek szert a termelők.
Bemutatjuk a két napos precíziós gazdálkodási és agrárinformatikai konferencia részletes programját. Egy magyarországi agrárkonferencia programja sem volt még soha ennyire gazdag.
A jövő agronómiája, az agronómia jövője