kezelés

A napraforgóban gyakorlatilag a teljes tenyészidőszakban fennállhat a fertőzésveszély!
Az új technológiák üzemi tesztelésének célszerűségéről és helyes gyakorlatáról Lajos Mihály, az Agrofil ügyvezetője beszélt.
Az Amalgerol az egyedien magas szervesolaj-tartalmának köszönhetően nagy életteret biztosít a talajmikrobáknak.
A húsmarhatartás, a hús értékesítése, a nyilvántartások vezetése és az adatok használata sok időt, sok hozzáértést igényel!
2018-ban kimagasló volt a repcevetési kedv
A XXI. században elszakadtunk attól a gondolattól, hogy élelmiszert termesztünk talajainkon, e helyett leromlott földeken állítunk elő árucikkeket
A szántóföldi növénytermesztők számára a kora tavasz már sok feladatot tartogat.
Jelen sorok írásakor még joggal bizakodhatunk abban, hogy az idei telünk végre olyan lesz, amilyennek egy télnek lennie kell
A 2019-es szezonra való felkészülés jegyében Siófokon és Szolnokon tartott – a kalászosokra fókuszáló – szakmai rendezvényeket a BASF Hungária Kft.
Bár a méhek gyógykezelésére fejlesztették ki, fipronil-tartalma miatt komoly károkat okozott a Destruktor 3,2% koncentrátum, amit a Nébih azonnal ki is vont a forgalomból.
Gyakran kapunk kérdéseket a lombtrágyázással kapcsolatban, annak jelentőségéről...
A világ tíz legveszélyesebb gyomfaja között számon tartott fenyércirok (Sorghum halepense) hazánkban is egyre nagyobb teret hódít.
A 2018-as gazdasági év is szolgál meglepetésekkel az aratási időszakban, így sokadszor igazolódik be az a tétel, hogy nincs két egyforma évjárat. Akármilyen jól készül fel egy gazdálkodó az év egyik [...]
A Caffini a 2016-os EIMA kiállításon mutatta be az egyik legkülönlegesebb gyomirtó gépet, a GrassKiller-t
A BASF Hungária Kft. Szekszárdon tartotta meg a kalászos-gombaölőszerek jövője elnevezésű rendezvényét, ahol a kalászos betegségekkel kapcsolatos idei aktualitások mellett a cég legújabb lombvédelmi megoldásait mutatta be.
A növények a vegetáció során a szemtermés mellett jelentős mennyiségű zöldtömeget állítanak elő, aminek nyersanyagai a víz, a talajból felvett tápelemek és a levegőből megkötött széndioxid.
A napraforgó sikere hazánkban töretlen: talán sosem volt ennyire népszerű termesztett növényeink között, mint manapság.
Állományszárítás és a kipergés csökkentés
A repce virágzása minden bizonnyal szemet gyönyörködtető látvány még azok számára is, akiknek nem a mezőgazdaság a hivatásuk
A mezőgazdasági termelés elsődleges célja a gazdálkodók szempontjából a nyereség realizálása, vagyis az input és output pozitív mérlege.