kalászosok

A kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére exportra is bőven jut több millió tonna áru.
A KITE Zrt. bemutatta a repce és kalászosok technológiáját és fajtasorát.
Az őszi csapadékhiány a kalászosok lassú kezdeti fejlődését és a bokrosodás elmaradását eredményezte.
Az idei termés várhatóan elmarad a tavalyitól: ez emelheti az árakat, és betárolásra ösztönözheti a termelőket.
A 2019-es szezonra való felkészülés jegyében Siófokon és Szolnokon tartott – a kalászosokra fókuszáló – szakmai rendezvényeket a BASF Hungária Kft.
Az elmúlt hetek hírözönében meghökkentő fejlemény is bőven akadt
A szeptember a nyitást és lezárást egyaránt megtestesíti
Az utóbbi években egyre többen ismerik fel az őszi gyomirtás előnyeit. Ma már 100 ezer hektárt meghaladó területen alkalmazzák a termelők ezt a beavatkozást, amelynek aránya évről évre [...]
Az őszi kalászosok vetőmag-ellátási helyzete az egyik kiemelt fontosságú pontja a hazai gabonatermesztésnek
Június jeles – a gazdák által különösen jegyzett – napja pedig a Szent Iván-éj, mint a tavaszi napéjegyenlőség napja és persze a sokak által az...
A Zantara, a Bayer kalászos gombaölő szere, a betegségek elleni kiváló védelem mellett egyedülálló módon hat a termést meghatározó élettani folyamatokra is, alkalmazása így garantálja a jó termést és a kiváló minőséget.
Azt az illatot, amelyet márciusban érezni a földeken, az első munkaméterek megtétele után gépközelben, semmiképpen sem érdemes kihagyni.
Az idén 10 éves Nufarm Hungária Kft. nagymértékben bővíti az elérhető terméke körét.
A mezőgazdaság egy olyan üzletág, amely már sok változáson ment keresztül, a piacok globalizálódtak, a verseny élesebb lett, és a teljes agrokémiai ipar gyökeresen átalakult.
A SAATEN-UNION és a RAPOOL egyaránt sikeres gazdasági évet tudhat maga mögött – ezt mutatják a júniusban zárult időszak november végére elkészült mérlegei és eredménykimutatásai.
Tavaszi NPK trágyázás Genezis kompaktált műtrágyákkal
A Nufarmer Magazin nyári-őszi lapszámának fő témája az őszi kalászosok vetőmagcsávázása. Emellett a tarlóápolásról, a repce őszi növényvédelméről, a napraforgó állományszárításáról, valamint a kalászosok őszi gyomirtásáról is szó esik. [...]