hibrid

A búzatermesztés fejlesztéséhez a termés mennyiségének növelését és annak stabilizálását kell megvalósítani.
Magyarországon is megjelent a tarlórépa sárgaságvírusa.
Matthew Pickard, a Syngenta Magyarország ügyvezető igazgatója közel 20 éve van a cégnél különböző területeken.
Fajtasorok a szabad ég alatt vagy sátor alatt.
Régóta meglévő igényre sikerült választ adni azokkal a repcehibridekkel, amelyekből nagyobb erőhatásra is csak nehezen hullanak ki a magok.
A napraforgóhibrid-választás mellett ugyanolyan fontos a termőhely minőségének megfelelő agrotechnikai szint kialakítása.
A Mezőgazdaság 4.0 során a traktortechnika is változni fog, a fejlődés irányát a jelen megvalósuló megoldásai is kijelölik.
A hazai, 3 t/ha országos napraforgó-termésszinthez képest az olajhibridek potenciális termőképessége 8-10 t/ha.
A kukorica termésátlaga világszinten 2 és 11 t/ha között változik, de vannak 30-35 t/ha-os eredmények is.
A műtrágyaszóró gépek jelentős változáson mentek keresztül az elmúlt években.
A nagy szántóföldi kultúrák árnyékában húzódnak meg szerényebb adottságok esetén is a sikeresen termeszthető haszonnövényeink.
Az év harmadik hetére lassan lezárul a karácsonyi, szilveszteri ünnepkör. Elfogy a bejgli és a karácsonyfák is jobbára lebontásra kerültek.
A hazai napraforgó-termesztésben az elmúlt évtizedekben szembetűnő termésstabilitási gondok voltak tapasztalhatók, nagy örömünkre viszont napjaink gazdálkodói az elmúlt három évben feljegyzett 3 t/ha körüli országos termésátlagok alapján már biztonsággal termesztik ezt a kultúrát
A 2018-as gazdasági év is szolgál meglepetésekkel az aratási időszakban, így sokadszor igazolódik be az a tétel, hogy nincs két egyforma évjárat. Akármilyen jól készül fel egy gazdálkodó az év egyik [...]
Megérkezett Magyarország legújabb hibridrepce márkája, az InVigor.
A modern élelmiszer-gazdaság, benne a növénytermesztés, az emberi lét fenntartásának alapjait megteremtő nemzetgazdasági ágazat, amely az ember által kevésbé vagy nem befolyásolható környezeti tényezők által jelentősen befolyásolt.
Az olajos növények vetésterülete az utóbbi évtizedben dinamikusan nőtt, és a tavalyi évben megközelítette az 1 millió hektárt. Ennek eredményeként az ország összes vetésterületének közel 25%-án termelünk olajos növényeket.
Segítséget kap mindenki az adatszolgáltatási kötelezettség betartásához.
A hazai napraforgó-termesztés sokat változott az elmúlt másfél évtizedben. Napjaink gazdálkodóinak szemében a napraforgó biztonsággal és tisztességes jövedelmezőséggel megtermelhető szántóföldi kultúrává nőtte ki magát...
Az elmúlt három évben (2013-2015), az őszi káposztarepce termesztésünk gerincét (közel 3⁄4 részét) a Pioneer MAXIMUS® hibridkörhöz tartozó PR44D06 hibrid adta...