Starter trágyázás tudatosan
A kelő növény gyökérzete még fejletlen, ezért nem képes elérni a talajban lévő tápanyagokat.
A kelő növény gyökérzete még fejletlen, ezért nem képes elérni a talajban lévő tápanyagokat.
2013 a mezőgazdaság, ezen belül a növényvédőszer-gyártók, -kereskedők és -felhasználók számára is egyaránt változatos esztendőnek bizonyult.
A hazai termőhelyi és éghajlati viszonyok kétségtelenül kedveznek a kukorica termesztésének.
Beszélgetésünk november végén zajlik, ám mire e sorok megjelennek, már január első hetében járunk, így az óév és újév fordulója kínálja a megoldást.
A K&H Csoport és szakmai partnere, az Agrár Európa Kft. az Agrár Klub elnevezésű előadássorozat szeptember végi rendezvényén a magyar agrárgazdaság egyik jelentős területének, a zöldség-gyümölcs […]
A hazai napraforgó termesztés sokat változott az elmúlt másfél évtizedben a kultúra megítélése, a termesztés intenzitása, és a használt genotípusok jellemzői tekintetében. Előtérbe kerültek az olyan technológiai fejlesztések, melyek választ adhatnak az egyre változékonyabb időjárás okozta viszontagságokra, majd a biztonságosabb termelést zászlóra tűzve körvonalazódott, hogy új megoldásokat igényel a gyakorlat. […]
Megkérdeztük Kovács Andrást, a Mezőgazdasági Repülők Érdekvédelmi Szövetségének elnökét, mik a tapasztalataik, változtak-e a korábbi, túlzónak vélt előírások, könnyebb lett-e a pilóták munkája? […]
Legyen Ön is milliomos – tárolja szalma- és szénabáláit, gabonáját, áruit, gépeit SÁTORBAN, a hagyományos tárolási technikákhoz hasonlítva töredék áron. […]
Többéves hagyományunknak megfelelően a növénytermesztés és az állattenyésztés fő területeinek ágazati értékelését is olvashatják jelen számunkban, amit több gyakorló termelő, ágazati vezető véleménye is színesít. Itt, a bevezető sorokban csak néhány érdekességet villanthatunk fel az összefoglalókból.Az időjárás például idén sem fogadott igazán kegyeibe minket: március 15-én az ország lakóinak nagy része a tavaszi természet- vagy határjárás helyett hólapátot kellett, hogy ragadjon, később pedig a nyár hőhullámai tették próbára az emberek és a növénykultúrák tűrőképességét. […]
Az elmúlt évek időjárási szélsőségei, továbbá talajaink tápanyag-szolgáltató képességének és általános kultúrállapotának megváltozása sok esetben nem tette lehetővé, hogy a növények genetikai potenciáljukat megközelítő termést neveljenek. Egyre gyakrabban kénytelen így a kukorica is stresszes időszakok sorozatát túlélni a vegetációs időszakban, amelynek oka lehet extrém hőség vagy hideg, csapadékhiány, levegőtlen talajszerkezet, a felvehető makro- vagy mikroelemek hiánya, a rovarok vagy gombabetegségek által kiváltott kártétel, valamint a gyomirtó szerek okozta mellékhatások, hogy csak néhányat említsünk. Sok-sok olyan tényező, amelyek hatását a növénytermesztők csak korlátozottan tudják befolyásolni. […]
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.