Újdonság a Diamant féligfüggesztett ekéknél

OptiLine utánfutás-beállító rendszer

A hazánkban is oly népszerű Diamant ekék fejlesztése folyamatos a LEMKEN-nél. 2017-től a LEMKEN egy olyan beállító rendszert kínál a féligfüggesztett ekékhez, ami javítja az eke oldalirányú vezetését, és így csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

Ezt egy kiegészítő hidraulika munkahenger biztosítja, ami az eke hárompont függesztőtornyára van felszerelve.

Míg az olyan beállító rendszerek, mint a LEMKEN Optiquick beállító központ általánosan elérhető a függesztett váltvaforgató ekéknél, a féligfüggesztett váltvaforgató ekéknél az oldalirányú húzás a rendszer velejárója, és ezért elkerülhetetlen. A traktor és a féligfüggesztett eke húzási pontjai rögzítettek. Egy nyomásszabályzott munkahenger szolgál további nyomaték átvitelére a traktorra, az oldalrahúzás kompenzálása végett. Ez a traktor/eke vontatási vonalát tovább eltolja a hátsó tengely középvonala felé, és így csökkenti a traktor oldalra húzását.

Mérési eredmények bizonyítják, hogy az új OptiLine beállító rendszer segítségével akár 10% üzemanyag-megtakarítás is elérhető. A beállítható hidraulikus nyomás miatt a vezető optimalizálhatja az ekére ható nyomást és az erőgép oldalirányú kitérő erejét. Emellett az optimális nyomás azt is garantálja, hogy az első ekefejfogás állandó maradjon, a szántás felszíne pedig egyenletes lesz, így elősegítve a következő műveleteket.

Ezeket olvasta már?

Lemken Karat 12
Karat 12: ez a modell különösen a nehéz talajviszonyokhoz, sík és mélyebb forgatásnélküli talajmunkákra ajánlott.
Lemken Rubin 10 új generációs rövidtárcsacsalád
A Rubin 10 elnyerte az „Év gépe 2019” címet a párizsi SIMA kiállításon.
Tettre kész mindenes: Lemken Primus permetezőgép-család
A Lemken nemcsak talajmunkagépeiről híres, hanem a növényvédelemhez is professzionális megoldásokat nyújt a gazdálkodók részére.
LEMKEN féligfüggesztett ekék – immár beállítórendszerrel
A Diamant 16 készen áll a bemutatásra