Új márka a magyar piacon

A Sola Csoport Spanyolország legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója, amely több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a vetőgépgyártás területén.Az 1950-es években hagyta el a gyár kapuját a gabonafélék gyártására használt első mechanikus vetőgépük. Azóta több mint 60 év telt el, és a csoport termékpalettája jelentősen kibővült.

Szakterületük lett a vetőgépek valamennyi típusának gyártása: kínálatukban precíziós palántázó gépek, direktvető (no-till) gépek, valamint mechanikus és pneumatikus vetőgépek egyaránt megtalálhatók. Emellett – szilárd műtrágya kijuttatására szolgáló – műtrágyaszórókból is széles választékot kínálnak.

Saját tervezésű termékeik széles választéka a legegyszerűbb műtrágyaszóróktól a legösszetettebb szerkezeti felépítésű vetőgépekig terjed. Annak érdekében, hogy termékeik kiváló minőségben készülhessenek el, speciális hegesztési, fényezési (korszerű porszóró alagút) és összeszerelési eljárásokat alkalmaznak. A műanyag alkatrészek előállításához emellett saját fröccsöntő központtal is rendelkeznek.

Napjainkban a cég SAT (műszaki támogatási szolgálat) divíziója a márkakereskedők által közvetített összes igényt képes kielégíteni, hiszen:

  • 18-féle pneumatikus palántázó 68-féle változatát,
  • 24-féle pneumatikus vetőgép 118-féle változatát,
  • 16-féle mechanikus vetőgép 141-féle változatát,
  • és 15-féle műtrágyaszóró 37-féle változatát kínálják.

Jelenleg a Sola Csoport több mint 40 országban forgalmazza termékeit, importőrökön és forgalmazókon keresztül. Magyarországon 2016-tól a Sola Csoport termékeinek a Valkon Kft. a hivatalos forgalmazója.

A SOLA legnépszerűbb és legmodernebb vetőgépe a PROSEM-K 300/6-75 teleszkópos vázas, függesztett, 6 soros szemenkénti vetőgép.


Ennek az új sorozatnak az első gépei 2002-ben kerültek bemutatásra. A duplatárcsás vetőegység tárcsái 9°-os szöget zárnak be egymással, ez a megoldás pedig – független intézetek vizsgálati eredményei is ezt igazolták vissza – növeli mind a tőtáv, mind pedig a vetési mélység egyenletességét. A különböző vázkialakítások és felszereltségi kombinációk a piac legszélesebb szemenkéntivetőgép-kínálatát biztosítják a gazdák számára.

Ezeket olvasta már?

Mindig szakmai alapon próbáltunk gondolkozni
11 éve a Valkon Kft. élén
Számos VERSATILE-újdonság a moszkvai szakkiállításon
A VEKTOR-HOLDING Kft. a szaksajtó több tagját meghívta az október elején, Moszkvában megrendezett nagyszabású AGROSALON mezőgazdasági gépkiállításra, ahol a résztvevők egyebek mellett megtekinthették a VERSATILE újdonságait. [...]
Az új Syngenta kukoricahibridekkel biztosan megtalálja számítását
A bevezetés évében a mintegy 10 ezer ha-on termesztett SY Batanga eddigi üzemi eredményei alapján hozza elvárasainkat, amelyek alapján a gyengébb-közepes termőhelyek jó ár-érték aranyú, [...]
Újdonság a Diamant féligfüggesztett ekéknél
A hazánkban is oly népszerű Diamant ekék fejlesztése folyamatos a LEMKEN-nél. 2017-től a LEMKEN egy olyan beállító rendszert kínál a féligfüggesztett ekékhez, ami javítja az eke oldalirányú vezetését, és így csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. [...]