Lemken Rubin 12 – nagy mennyiségű szervesanyag bedolgozására

Intenzív keverés, jó rögtörő hatás

A Rubin 12 akkor mutatja ki erősségeit, amikor nagy mennyiségű szerves anyagot kell bedolgozni. A két sorban elrendezett csipkés tárcsás, 736 mm átmérőjű homorú tárcsák lehetővé teszik a Rubin 12 számára, hogy olyan munkamélységben dolgozzon, mint egy kultivátor, de közben sokkal intenzívebb a keverő és rögtörő hatás.

A sorokban szimmetrikusan elrendezett tárcsák oldalra húzástól mentes munkát tesznek lehetővé, még nagy munkasebességnél is. A tárcsáknak a talajjal bezárt 20°-os és a haladási iránnyal bezárt 16°-os szöge optimális behatolást eredményez, és lehetővé teszi a teljes munkaszélesség átdolgozását hét cm munkamélység alatt. A tartószárak speciálisan csavartak és hajlítottak, így maximális átáramlási keresztmetszetet biztosítanak a tárcsák között. Ez a középső tárcsák kismértékű eltolásával (több országban levédett szabadalom) együtt megelőzi az eltömődést. A kultivátorokhoz képest magasabb munkasebességével és kisebb kerékcsúszásával a LEMKEN Rubin 12 nagyobb területteljesítményt biztosít alacsonyabb üzemanyag-felhasználás mellett. Az első tárcsasor mögött egy fogas boronasor intenzív keverést és rögtörést végez, míg a második tárcsasor mögötti egyengető borona egyenletesen elosztja és elegyengeti a talajt. Mindkét borona önreteszelő központi mélységállítással rendelkezik. A mélységjelzővel egybeépített hidraulikus mélységállítás a munkamélység fokozatmentes állítását teszi lehetővé a traktor fülkéjéből. Az önszintező, függesztett elmunkáló hengerek jól követik a talajfelszínt, még hét méteres munkaszélességnél is. A futómű, ami a tárcsák és a vontatott munkagép között van beépítve, a széles kerekekkel jó manőverezhetőséget és biztonságos közúti szállítást tesz lehetővé.

Ezeket olvasta már?

Lemken Karat 12
Karat 12: ez a modell különösen a nehéz talajviszonyokhoz, sík és mélyebb forgatásnélküli talajmunkákra ajánlott.
Lemken Rubin 10 új generációs rövidtárcsacsalád
A Rubin 10 elnyerte az „Év gépe 2019” címet a párizsi SIMA kiállításon.
Tettre kész mindenes: Lemken Primus permetezőgép-család
A Lemken nemcsak talajmunkagépeiről híres, hanem a növényvédelemhez is professzionális megoldásokat nyújt a gazdálkodók részére.
Tökéletes gépkínálat, folytonos innovációval
Története második legjobb hazai eredményét érte el a Vaderstad Kft.