Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!

A tavasz beköszöntével újra erőre kap a természet. A korábbi évek szeszélyes időjárásból okulva nehéz megjósolni, hogy milyen kaszálási szezonnak nézünk elébe. A kiszámíthatatlanságból fakadóan egyre jobban leszűkül a szálastakarmány betakarításának optimális időtartama, így előtérbe helyeződik a megbízható, üzembiztos, nagy teljesítményű munkagépek használata; ehhez kínál gépeket a McHale.

A McHale név a magyar felhasználók körében is egyre ismertebb. Az ír nemzetiségű vállalkozás bálázáshoz és bálacsomagoláshoz szükséges gépek gyártására specializálódott. A gépek fejlesztése Írországban történik, az ottani zord viszonyokra lettek tervezve – intenzív használat, ősgyepek, köves területek, sár, stb. Az így kialakított gépek méltán helytállnak a világ bármely részén, amit a hazai, olykor-olykor extrém helyzetek is alátámasztanak.

A Szolnokon gyártott McHale bálázók két alaptípusban készülnek, ezek: az F-5000-sorozat fixkamrás és a V-6-sorozat változókamrás körbálázók. A gépek magas alapfelszereltsége biztosítja azokat a részleteket, amelyek az üzembiztos, nagyteljesítményű bálázáshoz szükségesek.

Ilyen – csak néhányat említve – a 2 m munkaszélességű rendfelszedő, eltömődésgátló (medveölő), aprítókések, automatikus láncolajzás, kenhető csapágyazás, hálókötözés, robusztus, masszív kialakítás. Ezek a bálázók száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására egyaránt alkalmasak.

A takarmány szempontjából fontos a minőség, hiszen csak jó minőségű takarmányforrásra alapozva lehet az állattenyésztésben megfelelő hozamokat elérni. Az elmúlt évek csapadékos tavaszi időszaka igazolta, hogy érdemes elgondolkodni alternatív szálastakarmány-betakarításon, például a bálacsomagoláson, amit a meglévő szálastakarmány-betakarító munkagépparkra lehet alapozni. Az ehhez szükséges bálacsomagoló gépek széles választékát kínálja a McHale.

A takarmány ily módon történő előállítása természetesen költségesebb eljárás, de érdemes elgondolkodni azon, hogy mi a drágább; veszni hagyni, vagy silány minőségben bebálázni az akár többször megázott szénának szánt anyagot, vagy optimális időben betakarítani egy, a szénánál jóval magasabb beltartalmi értékekkel rendelkező takarmányt.

A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot a hazai gyártóbázis.

Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat, vagy hívjon bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!

Ezeket olvasta már?

Bálázzon McHale bálázókkal!
Az optimális betakarítási időszak viszonylag rövid tartományra szűkül, ezért az idő kiemelten fontos tényező.
Bálabontó-kiosztó gépek használatának előnyei
Egyre több hazai állattartó használ bálabontó-kiosztó gépet az istállók almozásához, a szálastakarmány-bálák jászolba történő kiosztásához vagy takarmánykeverő-kiosztók töltéséhez.
Bálázó, ami mindenre jó
A szolnoki McHale gyárban készülnek az F5000-es fixkamrás bálázók, a V6 sorozatú változókamrás bálázók és az R5-ös bálamegfogó adapterek.
Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!
Az utóbbi évek szeszélyes időjárásából kiindulva nehéz megjósolni, hogy milyen tavasz vár ránk és ezzel együtt milyen kaszálási szezonnak nézünk elébe az idei esztendőben.