Válasz az egyre növekvő igényekre

A kiváló minőségű árutermeléshez nélkülözhetetlen növényvédelmi technológiákban egyre hatékonyabb és szélesebb körben alkalmazható megoldásokra volt és van szükség. A légi növényvédelem háttérbe szorulásával más alkalmazásokat kellett találni, amelyek az akár 4 m fölötti magasságú növényállomány növényvédelmi kezeléseinek elvégzéséhez is teret biztosítanak. A széleskörűen bevethető eszközök felhasználásában nagyobb potenciál rejlik.

Említhetjük akár a vetésforgóban egyazon táblán egymást követő alacsony és magas növények kezeléseihez alkalmazkodni képes változtatható hasmagasságú permetezőket, amelyek alkalmazása időt és költséget takarít meg a felhasználónak.

Néhány éve még 100 cm körüli volt az önjáró permetezők hasmagassága, és bár ez napjainkban a 180 cm-t is eléri, ezzel mégsem oldja meg a 2,5 méter magasságú növények kezelésének problémáját.

Ezen tények ismeretében a Mazzotti kifejlesztette az ALLCROP 3180-at, egy egyedülálló önjáró permetezőgépet 280 cm-es szabad hasmagassággal, amellyel ugyanolyan pontossággal és hatékonysággal lehet alacsony és magas kultúrákat permetezni, 0,5 m-től 4,8 m-ig.

Főbb jellemzői:

Egyedülálló Mazzotti 3 szivattyús keverő és tartályszintező-rendszer. 

Tökéletes keverés két tartályban, így a teljes permetezés alatt megfelelő koncentrációjú lesz a permetlé. A főszivattyú 400 l/perc, a két másik 200 l/perces teljesítményű.

Kormányszöge kivételes, 45°, a jármű mégis stabil marad, ugyanis a két, egyenként 1 600 literes acéltartály alacsonyan helyezkedik el. Mind a négy kerék kormányzott, vagyis a külső körív is kellően kis sugarú.

A négy keréknek egymástól független hidropneumatikus felfüggesztése van. A felfüggesztéseket hidraulikus vezérlőegység irányítja, ami stabilitást eredményez, és a permetezés is gyorsabbá válik.

A szórókeret 24 és 36 m közötti, a kettős paralelogramma révén pedig a szórási magasság 500 mm és 4 800 mm között változtatható.

Két hidrosztatikus, hatékony és erős SAUER szivattyút soros elrendezésben építettek be, amelyek két-két POCLAIN hidromotort hajtanak.

A jól ismert Mazzotti fülke a már megszokott komfortot és ergonómiát biztosítja. A kényelmet tovább növeli a lengéscsillapítás; a speciális paralelogramma elrendezés révén a fülke 3 350 mm magasságba emelhető.

A 165, 175 LE-s, csendes JCB motor a gép felső részében kapott helyet, és 180°-ban elfordították, hogy a hűtőberendezés és a szűrők ne tömődjenek el.

Ezeket olvasta már?

Ragasszon pénzt a repcére!
A Kleber® egy cellulóz alapú becőragasztó, amely a repcében megakadályozza a becő felnyílását és a magok kipergését.
Tettre kész mindenes: Lemken Primus permetezőgép-család
A Lemken nemcsak talajmunkagépeiről híres, hanem a növényvédelemhez is professzionális megoldásokat nyújt a gazdálkodók részére.
Hatalmas forgalmat generált a HORSCH
Nyert az ügyfélközpontú cégstratégia!
Kovács Tamás, az Amazonen-Werke Kft. vezetője: Rekordév után újabb fejezetet nyitunk
Az Amazonen-Werke Kft., a nagymúltú német mezőgépgyár hazai leányvállalata sikeres évet tud maga mögött, ráadásul végre elkészült a cég új telephelye is