Telephelyavató az Odisys-nél Kecskeméten

Új környezetben – a régi lendülettel

Jelentős mérföldkőnek számító eseményhez érkezett a közelmúltban a kecskeméti székhelyű Odisys Bt., hiszen immár saját telephelyre költözve folytathatja tovább a tevékenységét. A sok érdeklődőt vonzó avatóünnepségre 2013. október 4-én került sor, amelyen Hernek Zoltán tulajdonos-ügyvezetőt arra kértük, ismertesse cégük eddigi életének legfontosabb állomásait.

– Éppen egy tucat esztendeje, azaz 2001-ben alapítottuk meg a vállalkozást, s azóta mind a tevékenységünk, mind a termékpalettánk jelentős átalakuláson ment keresztül – kezdte az összefoglalást az ügyvezető igazgató. – Eleinte a költséghatékonyságot nagymértékben javító, kiegészítő termékeket kínáltunk, majd a 2007. év volt az a legjelentősebb mérföldkő, ami elindította a valóban „önálló” életünket. A Kecskeméti Agroker német tulajdonosa 2006 végén közölte, hogy felszámolja a gépkereskedelmi üzletágat, így a következő esztendő számunkra a privatizációról szólt.

Nem kis feladatot jelentett a termékkör saját cégbe való átvitele, a finanszírozás alapjainak és a szükséges műszaki háttérnek a megteremtése, a dolgozói létszám megtartása, illetve továbbfoglalkoztatása. A portfoliónk végleges kialakulása után, 2008-tól kezdve dinamikus fejlődést tudtunk produkálni.

2011-ben tovább bővítettük a tevékenységi kört egy fuvarozó vállalkozással, így napjainkban már hat kamionunk rója Európa útjait. Idén a telephely-beruházással párhuzamosan ennek a teljes gépjárműflottáját is le tudtuk cserélni korszerű, EURO 6-os besorolású járművekre, amelyek lényegesen gazdaságosabban üzemeltethetők.

– Mi indokolta a telephelyváltást?

– Az előző telepünk bérlemény volt, amelyet nem vásárolhattunk meg. Szerencsére nem kellett azonban messzire költöznünk onnan, csak mintegy kétszáz méterre, ugyanis a közelben tudtunk egy megfelelő telephelyet venni, s azt a mi igényeink szerint alakítottuk át. Bár a területünk nagyjából akkora, mint amit korábban béreltünk – tizenegyezer négyzetméteres –, ugyanakkor lényegesen nagyobb lett a fedett tárolókapacitásunk, amely a duplájára nőtt.

– Melyek az új központ legfontosabb technikai paraméterei?

– A telephely két részből tevődik össze. A belső terület 5 600, a külső pedig 5 400 négyzetméter. A korábbi hely adottságaihoz képest most lényegesen kedvezőbb lett az elrendezés, így az anyagmozgatási időket lerövidíthetjük, pl. a szerviz-műhelycsarnok közelsége gyorsabb és hatékonyabb logisztikai tevékenységet tesz lehetővé.

A főépület a csarnokkal együtt 700 négyzetméter, a tároló rész, illetve a műhelycsarnok 360 négyzetméteres, és van még egy külső, fedett tároló, egy szín, amely 140 négyzetméter. Az a műhely, ahol a kisebb festési, javítási munkákat tudjuk elvégezni, 60 négyzetméteres, tehát így összességében a lefedett területünk kb. 1 500 négyzetméternyire nőtt, a korábbi 700 helyett.

– Hány dolgozójuk van jelenleg?

– A gépforgalmazásban huszonkét, a fuvarozásban hat alkalmazott tevékenykedik, kettő pedig a külföldi leányvállalatoknál végzi a munkát. Mindenki rengeteget dolgozott azért, hogy elérkezzen ez a pillanat, amikor már nagyrészt olyan a cég megjelenése, mint amilyennek megálmodtam.

Itt minden a saját kezünk munkája, büszke is vagyok erre a csapatra! Szeretnénk ugyanezzel a lendülettel haladni tovább!

Ezeket olvasta már?

Megérkezett: Solis 75 CRDi
A várva várt Solis 75 CRDi végre megérkezett Magyarországra! Kollégáink egyből górcső alá vették és még egy kis munkára is befogták.
Kertészeti újdonságok  az Odisystől
Az AGROmashEXPO szakkiállítás zárónapján sikerült az Odisys Bt. standján Hernek Zoltán tulajdonos-ügyvezetőt egy néhány perces beszélgetésre kiszakítani az érdeklődők gyűrűjéből. Az interjú során a [...]
A Digitroll az Agritechnicán mutatta be új fejlesztését
A Hajdúszoboszlón európai színvonalú gyártástechnológiával rendelkező, mindössze tízfős Digitroll világszínvonalú fejlesztéssel mutatkozott be az Agritechnicán. [...]
Telephelyavató az Odisys-nél Kecskeméten
Jelentős mérföldkőnek számító eseményhez érkezett a közelmúltban a kecskeméti székhelyű Odisys Bt., hiszen immár saját telephelyre költözve folytathatja tovább a tevékenységét. A sok érdeklődőt vonzó avatóünnepségre 2013. október 4-én került sor, amelyen Hernek Zoltán tulajdonos-ügyvezetőt arra kértük, ismertesse cégük eddigi életének legfontosabb állomásait. [...]