Hirdetés

MAF 5240/4240 – Új horizont nyílt az önjáró permetezők piacán

Az olasz Mazzotti cég 60 éves múlttal és tapasztalattal élen jár az önjáró permetezők gyártása terén. Az új MAF piacra kerülését egy 2 éves tervezési és kutatási munka előzte meg, továbbá a fejlesztésekhez a teljes Mazzotti IBIS-sorozata szolgáltatta a technológiai alapot. A megalkotott kényelmes, megnövelt teljesítménnyel rendelkező permetező korszakalkotó mérföldkő a cég életében, de a fejlesztések még koránt sem értek véget; a cél a munkagép folyamatos tökéletesítése, a felhasználók igényeihez alkalmazkodva.

A Mazzotti gyár a MAF modelleknél az előnyös külső megjelenést ötvözte a funkcionalitással

Korlátok nélkül — Határozott és vonzó külső kialakítással az 1 500 mm hasmagasságú MAF-ot úgy tervezték, hogy szórókeretének összecsukott maximális szélessége ne haladja meg a 2,55 m-t, amellyel lehetővé válik a gép korlátozás nélküli közúton történő haladása.

Stílus, kényelem — A MAF fejlesztése során egyesítették a funkcionalitást a külső megjelenéssel. Törekedtek arra, hogy a fülkekialakítás ergonomikus és kényelmes legyen. A permetezőgép fontos része a CLAAS fülke integrált felhasználása. Jellemzői a hatalmas terek, kiváló hangszigetelés, kiváló kilátás, utasülés, központilag irányítható világítási rendszer, Krammer típusú pneumatikus ülésmagasság állítás, egyszerű és elegáns belső dizájn, a legmodernebb klimatizálás. A csúcstechnológiát felvonultató berendezések a kezelő számára tökéletes helyen kerültek elrendezésre.

Karbonszálas szórókeret — Az önjáró permetezők terén a MAF egyedülálló, 36 m széles karbonszálas szórókeretére jellemző a nagyfokú kopásállóság és a kivételes ellenálló-képesség. A robusztus méret ellenére mindössze 940 kg-os összsúlyával messze felülmúlja a hasonló felépítésű acél szórókeret 1 500 kg-os változatait.

A 4-kerék-kormányzási rendszernek köszönhetően a MAF manőverezhetősége egyedülálló. Az áttervezett dízelmotor zajszintje mindössze 68 dB. A motor és a tartály között tágas tér áll rendelkezésre a könnyű hozzáférés biztosítása érdekében.

Hátsókormányzár-rendszer — A Mazzotti kormányzási rendszere egy további jelentős biztonsági elemet tartalmaz. A hátsókerék-kormányzár aktiválásával a rögzített tengely megakadályozza a hátsó kerekek elfordulását. Ennek a rendszernek két fő előnye van: biztosítja a felhasználót, hogy a hátsó kerekek mindig tökéletesen összehangoltan működjenek, másrészt gátolja a 4-kerék-kormányzási rendszer aktiválását utcai közlekedéskor, ezzel elkerülve a lehetséges veszélyes helyzeteket.

Gyorsfeltöltő rendszer — A Mazzotti évek óta tökéletesíti 500 liter/perc kapacitású, rendkívül hatékony és gyors vízfeltöltési rendszerét csatornákból vagy kutakból történő alkalmazásához. Az ilyen rendszer hidraulikus működtetésű tömlővel párosulva lehetővé teszi, hogy csökkentsék a feltöltési és az átállási időt.

A szórókeretek választéka 24-48 m között áll rendelkezésre; kapható festett acél 24-től 32 m-ig, rozsdamentes acél 24-től 27 m-ig, karbonszálas 32-től 48 m-ig és 24-től illetve 7-től 28 m-ig sűrített levegővel légzsákos kivitelben. A karok változó geometriájú alakzatban állíthatóak és — igény szerint — felszerelhető 4 érzékelő az automatikus szintbeállításhoz.

Három különböző magasságban — Hogy a különböző kultúrákhoz a legjobban illeszkedjen, az új MAF 3 különböző magasságban kapható: 1 250 mm hasmagassággal, 1 800-2 250 mm-es keskeny nyomtávnál zöldség- és kertészeti kultúrában; 1 500 és 1 750 mm hasmagassággal, 2 250-3 000 mm nyomtávnál nagyméretű növények és magas kultúrákhoz, például kukorica, repce, napraforgó, stb.

A szórókeretek különböző kivitelben elérhetőek 24-től 48 m szélességig: festett acél, rozsdamentes acél, karbonszálas, légzsákos változatban

Magyarországon a Mazzotti permetezőket az Agro-Tipp Kft. forgalmazza.

Ezeket olvasta már?

Teljesen megváltoztatott ez a világ
Egy felismerés? Egy nem várt fordulat, ami gyökeresen átformálja az addigi döntések jelentőségét?...
Feldolgozva mindig többet ér
Van, aki beleszületik, van, aki beletanul, és vannak sokan, akik komoly más irányú szakmai tanulmányok után térnek vissza a gazdálkodáshoz. Jakab Dániel (26) szüleitől láthatta, miképpen folytatnak [...]
Ha az erkélyen is tyúkom lehetett volna
Manapság azzal a helyzettel találkozunk a leggyakrabban, amikor a fiatalok tanácstalanul állnak a pályaválasztás előtt. Nincsenek céljaik, szűk az érdeklődési körük, kevesen tanulnak szakmát, és [...]
Munka után jöhet a vágta!
Vörös József különös hobbit választott magának, vagy talán a hobbi választotta őt. Már egészen fiatalon magával ragadta a lovak iránti rajongás...