Hatékony megoldások minden feladathoz – többfunkciós traktorok kommunális alkalmazásra

Tirolban jártunk, ahol a STEYR bemutatta új kommunális gépkínálatát

Még a hótakarítási „szezon” kezdetén mutatta be a STEYR cég a sokszínűen kibővített traktorsorozatát, amely speciális felszereltségei révén kiválóan alkalmassá vált kommunális célokra is. A magas hegyek hófödte hegycsúcsain, a gleccserek birodalmában „bevetés közben” volt alkalmunk megszemlélni a különböző teljesítményű és sokrétű felhasználási feladatokra ideális traktorsorozatot és eszközpalettát.

´

Új STEYR Profi CVT új, kombinált eszközhordozó konzollal

Az már-már hagyomány, hogy a STEYR-traktorokat nem csupán a szűkebb értelemben vett mezőgazdasági feladatokra fogják be, hanem az attól igen távoli szegmensekben is ideálisak a feladatok ellátására. Mostanában egyre gyakrabban ismerik fel városgondnokságok, kertészetek, tájépítő és erdészeti cégek az osztrák traktorok előnyeit. Alacsony költségek mellett ideális munkafeltételeket teremt ez a traktormárka, és a STEYR e tulajdonsága a kommunális feladatoknál különösen lényeges. A STEYR személyre szabott megoldásokat is kínál az év minden szakában, így olyan feladatok ellátása válik lehetségessé, mint például a hóeltakarítás, útkarbantartás, városi zöldfelületek, parkok, sportpályák, üres telkek gondozása, illetve erdészeti munkák.

Ezekre a feladatokra a következő traktor típusok állnak rendelkezésre – 56 és 228 lóerő közötti teljesítménnyel: a rugalmas Kompakt S, a sokoldalú Kompakt ET, az univerzális Multi, a gazdaságos Profi Classic és az innovatív PROFI CVT, rövid és hosszú tengelytávú CVT sorozat.

Plusz, ami a STEYR-t kiemeli

Szaktudás éjjel és nappal – ez a STEYR filozófiája. A STEYR hatékony megoldásai révén optimális beállításokat, költséghatékony, jó teljesítményű gépeket kínál.

Hazánkban az Agro-Tipp Kft. gondoskodik a jól felépített szervizhálózatról, a 24 órás alkatrészellátásról, a STEYR teljeskörű gépbiztosításról. Ezek összességében hozzájárulnak a traktorok optimális és biztonságos működtetéshez, költséghatékony fenntartásához.

Környezetbarát és sokoldalú

A jóval nagyobb rugalmasságon túl a STEYR traktorok másik nagy előnye az új EcoTech-technológia, amely az innovatív motorok és a kipufogógáz-tisztító (AdBlue) rendszer alkalmazásán alapul.

A felhasználók így hosszú távon az eddiginél gazdaságosabban, termelékenyebben, környezetbarátabb módon üzemeltethetik erőgépüket.

A STEYR EcoTech traktorokkal növekedik a termelékenység, az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás eredményeként.

És ez még nem minden: a kényelmes és csendes fülke igazán kellemes munkakörnyezetet biztosít a felhasználók számára. A STEYR Multicontroller ergonomikus elrendezésű vezérlőelemei révén a munka egyszerű és felettébb kényelmes.

Új sorozatok

2013-ban a STEYR jelentős mértékben kibővítette kommunális traktorainak sorát.

Az év közepén jelent meg az új
STEYR Multi (teljesítmény: 99-114 LE) kommunális célú verziója, és bemutatták az új STEYR Kompakt ET-kivitelt (teljesítmény: 86-107 LE) is.

A STEYR most a következő szezonra hangolódva mutatja be az új Profi CVT-t, amelyen számos új technológia és újdonság kapott helyet. Központi elem a hatékony fokozatmentes sebességváltó, az „active stop” fékkel és a dupla tengelykapcsolóval; a traktorban ezenfelül a legújabb Multicontroller dolgozik.

„Az új Profi CVT hatékony, erős, legfontosabb tulajdonsága pedig természetesen a fokozatmentes sebességváltó. Teljesítménye minden téren tekintélyt parancsol, legyen szó a környezetbarát működésről, a nagy nyomatékú motorról, az erős hidraulikáról, a kompakt felépítésről, a manőverezőképességről; és ehhez jön még a kiemelkedő vezetői kényelem. A Profi CVT az önkormányzatok és városgondnokságok megbízható, gazdaságos univerzális erőgépe.”

Új kommunális eszközhordozó konzol

A kommunális célú traktorok egyik leglényegesebb része a mellső hidraulika, hiszen a munkagépeket zömmel ezzel fogatják fel a felhasználók. Az utóbbi néhány évben azonban a munkaeszközök tömege lassan, de biztosan növekszik, az előírások pedig egyre szigorodnak, így például a torziós mozgásra vonatkozók. A STEYR ezért kifejlesztette a jól bevált kommunális eszközhordozó konzol új generációját, amely a STEYR Profi CVT-n is helyet kapott.

A STEYR kommunális kombinált konzol gondoskodik arról, hogy a mellső hidraulika gyorscsatlakozóval a kiegészítők könnyedén kapcsolhatók legyenek. A rendszer „lelke” az a standard gyorscsatlakozó, amely opcionálisan az első hidraulikával is kombinálható. Ennek révén az első felfüggesztésű eszközök cseréje biztonságosan, minimális állási idővel elvégezhető.

A STEYR eszközhordozó konzol először van oldalrács, így a szerkezet az eddigieknél robusztusabb, jobban ellenáll a különböző erőhatásoknak.

A hátsó tengely támasztéka szintén optimalizált, ez garantálja az optimális erőátvitelt és azt, hogy az első tengely túlságosan nagy terhelést ne kapjon. A hóeke, hómaró vagy rézsűkasza használata nagy terhelést jelent, főleg abban az esetben, ha az egy messzire kinyúló kasza. Éppen ezért megerősítették a gyorscsatlakozót, a hátsó tengely tartószerkezete pedig további merevítést kapott. A eszközhordozó konzol (modelltől függően) akár 52 KN/m torziós erőt is gond nélkül elvisel.

A megerősített munkakonzol szabályozható lehetősége a fejlesztéseknek köszönhetően egyszerűbbé vált. Opcionálisan olyan új, még strapabíróbb konzol is beszerezhető, amely a leghosszabb karú rézsűkasza használata során fellépő oldalirányú erőknek is ellenáll.

A eszközhordozó konzol alapfelszereltségként minden STEYR kommunális traktor része a Kompakt 4085-től, a CVT 6230-ig, de kívánságra más traktorokra is felszerelhető.

Ezeket olvasta már?

Válasz az egyre növekvő igényekre
A kiváló minőségű árutermeléshez nélkülözhetetlen növényvédelmi technológiákban egyre hatékonyabb és szélesebb körben alkalmazható megoldásokra volt és van szükség...
Az olasz Mazzotti cég 60 éves múlttal és tapasztalattal élen jár az önjáró permetezők gyártása terén. Az új MAF piacra kerülését egy 2 éves tervezési és kutatási munka előzte meg...
Energiahatékonyan és termelékeny módon üzemeltethető traktorok
A Steyr ECOtronik biztosítja a motor, a sebességváltó és a kezelés tökéletes összhangját. A Steyr ECOtronik immár elérhető a terhelés alatt kapcsolható sebességváltóval szerelt négyhengeres FPT [...]
MAF 5240/4240 – Új horizont nyílt az önjáró permetezők piacán
Az olasz Mazzotti cég 60 éves múlttal és tapasztalattal élen jár az önjáró permetezők gyártása terén. Az új MAF piacra kerülését egy 2 éves tervezési és kutatási munka előzte meg, továbbá a fejlesztésekhez a teljes Mazzotti IBIS-sorozata szolgáltatta a technológiai alapot. A megalkotott kényelmes, megnövelt teljesítménnyel rendelkező permetező korszakalkotó mérföldkő a cég életében, de a fejlesztések még koránt sem értek véget; a cél a munkagép folyamatos tökéletesítése, a felhasználók igényeihez alkalmazkodva. [...]