Agrárfinanszírozásban otthon vagyunk

FHB agrárfinanszírozás – tradíció és partnerség

Agrárfinanszírozásban otthon vagyunk

Az FHB Bank hagyományosan elkötelezett az agrárium finanszírozása, teljes körű pénzügyi, szakértői kiszolgálása iránt. Az őstermelőktől a nagy agrárvállalkozásokig kínál partnerséget termőföld alapú finanszírozásban, támogatások előfinanszírozásában, forgóeszköz- és beruházás-finanszírozásban, valamint értékbecslések elkészítésében.

Az FHB fontos szerepet tölt be a mezőgazdasági finanszírozáson belül a termőföld alapú hitelezésben jelzálogpiaci hátterének, illetve hagyományainak köszönhetően. Az FHB Bankcsoport 1997-ben Földhitel és Jelzálogbankként kezdte meg a tevékenységét, amelyet 2006-ban bővített ki univerzális kereskedelmi banki szolgáltatásokkal. Magyarországon működő, magyarországi döntéshozatalú bankként az FHB fennállása óta elkötelezett a hazai vállalkozói kör, és ezen belül a mezőgazdaságban működő vállalkozások iránt. Az FHB Bank meghatározóan magyar tulajdoni háttérrel rendelkezik, a hazai döntéshozatali kompetenciának kiszámítható üzletpolitika és gyors átfutási idő köszönhető.

Az agrárium speciális finanszírozási konstrukciókat igényel, tekintettel az erősen szezonális jellegre, a termőföld fedezetű biztosítéki struktúrára, illetve a támogatások előfinanszírozásának a fontosságára. Ezért a finanszírozási igényhez, illetve az aktuális finanszírozási struktúrához igazítja az FHB a hitelkonstrukciót, amelynek köszönhetően a folyósított összeg a cég tevékenységét a leghatékonyabban szolgálja. Ezzel járulva hozzá a vállalkozás versenyképességének javításához.

A mezőgazdasági cégek forgóeszközigényük kielégítése érdekében elsődlegesen a támogatások előfinanszírozását, illetve a tartós forgóeszköz finanszírozást preferálják, mely utóbbira az FHB kedvezményes kamatozású, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB Zrt.) által refinanszírozott konstrukciót is kínál. 2013-tól termőföld vásárlásához is elérhetők az MFB Zrt. kedvezményes kamatozású konstrukciói, melyhez az FHB is csatlakozott.

Releváns szakmai tapasztalattal rendelkezik a termőföld alapú finanszírozásban az FHB, ügyfeleinek testreszabott feltételekkel nyújt finanszírozást akár 10 évre is. A szektor specialitásának tekinthetőek a termőföld fedezet mellett folyósítható hitelek, legyen szó termőföld vásárlásáról, beruházásról, forgóeszköz- vagy egyéb hitelről. A termőföldárak változását kezdettől fogva követi és elemzi az FHB, erről évről-évre publikálja az FHB Termőföldindexet.

Az FHB a termőföldhöz kapcsolódóan teljes körű banki és szakértői kiszolgálást kínál. Hiteleinkre és szakértelmünkre mindig számíthat. Kérjen visszahívást, vagy személyre szabott ajánlatot! E-mail: KKV@fhb.hu, telefon: +36-40/344-344

A tájékoztatás nem teljes körű, kérjük, a további részletekért tekintse meg a Vállalati Hitelek Általános Szerződési Feltételeit, a Pénzügyi Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzatot, és az FHB Vállalati Hitel Hirdetményét bankfiókjainkban vagy www.fhb.hu honlapunkon.

Ezeket olvasta már?

Észszerű reform kell az uniós agrárpolitikában (második rész)
Van még munka bőven a KAP reformjával.
Az MKB Bank aktívan vesz részt a jövő agrárgenerációjának képzésében és az agráriumhoz kötődő életpályamodell népszerűsítésében.
Gyors, egyszerű, kiszámítható finanszírozás az OTP Agrárnál
Most érdemes benyújtani az agrártámogatási kérelmeket.
GÉPKÖZVETÍTŐ – Ahol a jó döntések születnek!
A cég „üzleti modelljét” már fogalomként használják a gazdák.