Maschio Gaspardo forgóborona-vetőgép kombinációk

Az INTERAT Zrt.-nél forgalmazott Maschio Gaspardo forgóborona-vetőgép kombinációk segítségével egy menetben elvégezhető a magágykészítés és a vetés. Ez a művelet a lassabb munkasebesség ellenére is idő- és üzemanyag-megtakarítást eredményez.

A forgóborona a legszélsőségesebb talajviszonyok és talajállapotok esetén is használható, amikor más típusú gépek már nem végeznek megfelelő minőségű munkát. További előnye, hogy a függőleges tengely körül forgó kések a leszántott szármaradványokat nem hozzák a talajfelszínre, így nem hátráltatják a vetési folyamatot. A forgóborona használata csökkenti a talaj cserepesedési hajlamát, mivel a forgó rotorok mögé behullik a por, így a magágyat egy morzsalékos talajszerkezet jellemzi.

A forgóborona-vetőgép kombinációk összeépített változatban is megrendelhetők, de az Interat Zrt. a kiemelőszerkezettel összekapcsolt megoldást javasolja. Ennek előnye, hogy a két gép szétkapcsolható, és külön-külön is használható, valamint a vetőgép kiemelhető, így ha a körülmények megkívánják, kétszer is meg lehet járni a területet a vetés előtt.

Azonos munkaszélesség esetén is több robusztussági fokú forgóborona választható. A forgóboronák hajtóműve átmenőtengelyes, így nemcsak mechanikus, hanem akár pneumatikus vetőgépek is csatlakoztathatók.

A forgóborona-vetőgép kombinációk kiválasztásánál mindenképpen vegyük figyelembe a traktor teljesítményét és a munkagép teljesítményigényét, valamint a traktor és a gép tömege közti arányokat. A kiemelőszerkezet szállítási helyzetben a vetőgépet a forgóborona fölé emeli, így a munkagép tömegközéppontja közel kerül a traktorhoz, ezzel növelve a stabilitást.

A Maschio Gaspardo forgóborona-vetőgép kombinációk jelentős kedvezménnyel kaphatóak az INTERAT Zrt.-nél!

Ezeket olvasta már?

Keresse a megfelelő vetőgépet, erőgépet, ekét az őszi munkákra a Lakkos Kft. kínálatából!
Az általunk forgalmazott Matermacc és Solano gabonavetőgépek egyaránt megoldást nyújtanak azoknak, akik megfizethető és prémium minőségű gépet szeretnének.
Horsch Maestro – stabil, strapabíró, továbbfejlesztett
A Horschnál nem állt le a fejlesztés: még jobb és egyszerűbb vetőgépet szerettek volna létrehozni.
Univerzális vetőgép változatos körülmények közé
Aki vetőgép-kombinációt keres, annak 2019-től a Kverneland U-drill 6001-es gabonavetőgép nyújthat új alternatívát.
Horsch talajművelés – műtrágyázás, jobbhatásfok, nagyobb termés!
Az aprómag vetése is ugyanolyan fontos, mint a szemenként elvetett kukorica- vagy napraforgómagé.