Csúcstechnika a gazdáknak a tízéves Agro-Békés Kft.-től

Mintegy háromszáz érdeklődő – a kör nyező megyékből érkezett partner gazda, termelő – vett részt az Agro-Békés Kft. IV. nyílt napján, amelyet a cég békéscsa bai telephelyén tartottak május 28-án. Az idén tízéves kft. – a CASE-IH traktorok és KVERNELAND Group munkagépek hiva talos területi márkakereskedője – a kerek évfordulóhoz méltó színvonalú bemuta tón vonultatta fel kínálatát.

Megnyitójában Bori Tamás, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnökhelyettese főként a vidékfejlesztési támogatásokkal foglalkozott. Merre tart a mezőgazdaság gépesítése ? – e témáról szólt Vozár László, az Agro-Békés Kft. ügyvezetője, majd Pribelszki Péter, a cég ügyvezetője húsz gépkapcsolatot mutatott be: zömmel CASE IH traktorokat és KVERNELAND Group munkagépeket, de újdonságok, születésnapi akciós gépek is szerepeltek az eseményen.

A sort a nyílt nap „sztárja”, a méreteivel is lenyűgöző rotoros kombájn, a CASE IH 8120-asa zárta.

A kínálatról, az újdonságokról Grósz Gábor, az Agro-Békés CASE IH kereskedelmi igazgatója elmondta: a cég kínálatának zömét a CASE IH és a STEYR erőgépei – ez utóbbi most jelent meg újra a palettán, így teljes a traktor kínálat 80-tól 500 LE-ig -, valamint a KVERNELAND munkagépei adják. Szintén bemutatták, és a nyílt nap másik „sztárjának” bizonyult a CASE IH AXIAL-FLOW 8120-as úgynevezett hosszdobos kombájn. Az AXIAL-FLOW-szériában hat modell, 290-től 540 LE-ig áll a partnerek rendelkezésére.

A bemutatott 8120-as változat egyedülálló egyrotoros technológiával rendelkezik; a cséplést és a leválasztást egy menetben végzi, nem sérti a szemet, nem töri a szalmát. A gabona vágóasztal munkaszélessége 7,32 méter, a magtartály térfogata 10 500 liter.

Újdonságnak számítanak az Agro-Békés kínálatában a STROM cég munkagépei, az altalajlazítótól a magágykészítőn át a finiserig. A szálastakarmányozás területén a LUCLAR gépek – takarmánykeverő-kiosztó és bálabontó -, valamint a McHALE bálázógépek jelentek meg a palettán. Hibridkukorica-termesztőknek tesz jó szolgálatot az új FREMA címerező, ami apasorkivágásra, valamint permetezésre is alkalmas gép. További újdonságot jelent, hogy 2010-től a SCHÁF-FER rakodókat is forgalmazzák, sokféle változatban.

A gépértékesítéshez természetesen gyors és teljes körű alkatrészellátás, valamint szervizszolgáltatás tartozik, békéscsabai és abonyi szervizbázissal, magas szintű műszaki háttérrel.

A 10. születésnapot a vevőknek nyújtott számos kedvezménnyel ünnepli idén egész évben az Agro-Békés Kft. – így például a KVERNELAND műtrágyaszórók ára most 20 százalékkal alacsonyabb.

GG

Ezeket olvasta már?

MAGNUM CVX-széria — tiszta erő!
Az új Magnum-szérián számottevő teljesítménynövekedés történt, a legfejlettebb motortechnológiának és a folyamatosan változó áttételű CVX váltónak köszönhetően. Az új váltó 4 mechanikus tartománnyal rendelkezik, ami a nagyobb hatékonyságot hivatott szolgálni mind talajmunkában, mind szállításban. A traktor APM- (automatikus teljesítményvezérlés) rendszerrel van ellátva, amely a váltó és a motor folyamatos kommunikációjának köszönhetően az optimális üzemanyag-fogyasztás érdekében mindig a megfelelő fordulatszámon és áttétellel dolgozik, az adott terhelésnek megfelelően. Ez a váltó még rendelkezik egy úgynevezett active stop control funkcióval, amely a traktort álló helyzetben tartja lejtőn is, a fékpedál lenyomása nélkül. [...]
Közvetlen értékesítés – jobb lehetőségek a kistermelők számára
Tavaly több elemzésünk is megjelent a MezőHír oldalain a közvetlen értékesítés lehetőségeiről. Bemutattunk néhány működő hazai és külföldi kezdeményezést, valamint körképben ismertettük a várható [...]
Képlékeny helyzetben a búzatermesztés
Hazánk változó klimatikus és gazdasági környezetében a 21. század növénytermesztésének legnagyobb kihívását a hozamok és a beltartalmi minőség stabilizálása jelenti. A hosszú távú meteorológiai [...]
Güttler – gazdaságos tarlóhántási technológia
A betakarítás és a tarlóhántás idején újra előtérbe kerülnek a tárcsásboronák. Ma már többféle technológia áll a gazdálkodók rendelkezésére, és nehéz eligazodni köztük, hogy melyik mennyire megfelelő [...]