Navik Alfa Kft.

Cím:
Telefonszám: +36-1/280-6911

Navik Group

A Navik Alfa Kft – alapításkori nevén Powered Access Hungary Kft – 1990 decemberében alakult meg az akkori angol Powered Access Ltd. személyemelő berendezéseket gyártó cég magyarországi leányvállalataként. 3 évvel később az angol gyár befejezte működését,
a Powered Access Hungary Kft pedig 100%-ban magyar társaságként folytatta tovább működését az építőipari gépkereskedelem terén, kiterjesztve tevékenységét a mélyépítés irányába is. Megszereztük az olasz Benati gyár hazai képviseleti jogát, majd amikor a CNH cégcsoporthoz tartozó Fiat-Hitachi Excavators Spa megvásárolta a Benati-t, a Fiat-Hitachi gépek magyarországi forgalmazói lettünk. Emelett olyan gyártók magyarországi képviseletét láttuk el, mint az Indeco, ami mindmáig töretlen fejlődéssel prémium kategóriás hidraulikus bontókalapácsokat gyárt, az 1990-es évek végén kötöttünk forgalmazási szerződést a Kubota Corporation-nel a dízelmotorjaik magyarországi képviseletéről és a Carraro hajtásláncokat gyártó részlegével már az ezredforduló előtt aktív
kapcsolatunk volt.

A Fassi autódaruk magyarországi bevezetése is társaságunk nevéhez köthető. 2002-ben a Fiat-Hitachi márkanévből Fiat-Kobelco lett, majd 2005-ben az addigi narancssárga szín citromsárgára, a terméknév pedig New Holland-ra változott. Mindemellett társaságunk személyemelőgép üzletága is folyamatosan fejlődött, a bérbeadási tevékenység új szervezeti struktúra kialakítását követelte, így a Partner brandnév megalkotásával először P.A. Magyarország Kft, majd Partner Bérgépek Kft néven folytatta az üzletág tevékenységét.  2006-ban a gazdasági válság előjeleit látva úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk a New Holland gépek forgalmazását, más európai összeszerelésű, de távolkeleti gyártású gépek valamint használt gépek forgalmazásával foglalkoztunk az akkori jelentősen megváltozott piaci kereslet kielégítésére. Időközben a világ talán legnagyobb off-highway hajtásláncokat gyártójának, a Dana Spicer-nek is a magyarországi képviselete lettünk.

2010-ben megállapodást kötöttünk a japán Takeuchi gépek forgalmazásáról és társaságunk életében ismét új korszak kezdődött.
A 2016-os évtől társaságunk alkalmazottainak száma elérte a 60 főt és további bővítések előtt álltunk.
2018 januárjától új üzletágat indítottuk be meződepo néven és a specializált mezőgazdaság magas minőségű gépellátását tűztük ki célul. Megérkezett hozzánk régi partnerünk, a Carraro mezőgazdasági divíziójának terméke a Carraro ültetvénytraktorok forgalmazása és kiegészítettük professzionális olasz gyártók termékeivel. Létszámunk és tevékenységi köreink további bővülésével társaságainkat a termékcsoportok alapján rendszereztük; a korábbi Partner Bérgépek Kft név alatt működő és a magasépítés gépeivel, eszközeivel foglalkozó cégünk nevét Partner Navik Kft-re, a főként mélyépítés, valamint a mezőgazdaság gépeivel foglalkozó Powered Kft nevét Navik Alfa Kft-re változtattuk, létrehozva ezzel a Navik Group-ot.