Corteva Agriscience

E-mail: kapcsolat@pioneer.com
Telefonszám: +36 23 509 400
Cím: Magyarország , 1016 Budapest, Hegyalja út 7-13

A Kárpát-medence egyre gyorsabb iramban változó klímája komoly kihívást jelent a mezőgazdaság számára. Nemcsak az időjárási szélsőségekkel kell megküzdeni, új, vagy sok év után újra támadó kórokozókkal, kártevőkkel is. Ugyanakkor a globális élelmezési kihívások, a növekvő élelmiszerigény, és a fogyatkozó erőforrások jelentette gondok mellett folyamatos költségcsökkentési nyomás alatt van az ágazat Ezekre a kihívásokra lehetetlen új módszerek, új szemlélet, innováció alkalmazása nélkül válaszolni. Nem véletlen, hogy ma már az agrárium az iparágak között az informatika után második legnagyobb arányban fektet be a kutatás fejlesztésbe messze megelőzve ezzel az autóipart. A Dow AgroSciences alapítása óta mindig is élen járt ezen a területen, így vált a múlt század ötvenes éveitől kezdődően, mára a világ egyik vezető növényvédőszer gyártójává. Növekedése különösen az utolsó 10-15 évben volt látványos, amely meghaladta az ipari átlagot.

Vállalatunk alapfilozófiája, hogy a lehető leggyorsabban, de kockázatmentesen reagáljunk a piaci igényekre, hogy a következő generációk számára is megőrizzük kincsünk, a termőföldünk kiváló minőségét, ami az életünk alapja. A mezőgazdasági termelés állandó versenyfutás az idővel. A növények akkor fejlődnek szépen, ha jól kapjuk el a rajtot és végig az élen haladunk az időjárás viszontagságaival, a gyomokkal, a kórokozókkal, a kártevőkkel vívott versenyben. A magas szintű gazdálkodási ismeretek mellett a siker titka a gyors helyzetfelismerés, vagyis, hogy a leghatékonyabb megoldást válasszuk ki a milliónyi lehetőség közül. A folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően a Dow AgroSciences mindig a legelőnyösebb megoldást kínálja az grárgazdálkodóknak a változó környezethez való alkalmazkodásban. Termékeink segítik az agrárium szereplőit, hogy minden helyzetben jó döntést hozzanak, a rajttól kezdve egészen a célba érkezésig. Az alapvető kérdés ugyanakkor a fenntartható agrárgazdasággal kapcsolatban az, hogy miként növelhető a mezőgazdasági termelés, oly módon, hogy közben óvjuk és erősítjük a természeti erőforrásainkat, betartjuk a legszigorúbb etikai normákat garantálva az emberek biztonságát. Ezeket az alapelveket megfontolva a Dow AgroSciences olyan megoldásokat fejleszt, amelyek egyrészt a növénytermesztést gazdaságosabbá és hatékonyabbá teszi és választ adnak a globális kihívásokra, másrészt pedig a kutatás-fejlesztési ágazatot erősítve az emberek mindennapjaira is pozitív hatással van. A cég a világ egész tudóstársadalmával együttműködik annak érdekében, hogy Földünk élelmiszer, takarmány, energia és rostanyag igényét hosszú távon ki lehessen elégíteni. Ezek a kutatásfejlesztési kapcsolatok teszik a vállalatot az agrárgazdaság éllovasává. Áttörő technológiáink áttörő növekedéshez is vezetnek. Jó példája a Dow Agroscinces kutatás fejlesztés iránti elköteleződésének a harminc évvel ezelőtt alapított szolnoki kutató állomása (ld.: 126 oldal). A Dow AgroSciences Magyarországon sokoldalú csúcstechnológiát kínál a gyomirtó, rovarirtó és gombaölő készítmények területén. A gazdálkodói igényeket figyelembe véve, innovatív technológiára alapozva fenntartható megoldást teremt nemcsak a hazai termelőknek, hanem a növekvő világnak. A cég minden termelőnek lehetőséget kínál, hogy gazdasága termelékenységét maximalizálja és termőterületét gyom, rovar és gombakártevőktől mentesen tarthassa. Hisszük, hogy céljaink megvalósítása csak partnereink megelégedettségén keresztül és a bennünket körülvevő világ növekvő igényeinek figyelembevételével válik lehetővé. Ezt a hitvallást tükrözi a Dow AgroSciences jelmondata: ‚Solutions for the Growing World - Megoldások a bővülő világnak”.

Amennyiben további információkra, növényvédelmi szaktanácsra lenne  szüksége, keresse kollégáinkat!

Örömmel segítünk Önnek!

Üdvözlettel:a Dow AgroSciences munkatársai

Ezeket olvasta már?

Ősztől érkezik a Corteva Agriscience ajánlatában a repce jó barátja, a Belkar™
A Corteva Agriscience a világ legnagyobb, önálló, nyílt részvénytársaságként csak mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó cégé vált.
Új vetőmag-csávázási termékek az erősebb növényállományért
A Corteva Agriscience™ LumiGEN™ márkájú technológiája segít a termesztőknek a jövedelmezőség növelésében.
A fejlődés töretlen – Clearfield® technológia repcében
A Clearfield® gyomirtási technológia előnyei különösen a száraz őszökön domborodnak ki.
A hibridmegválasztás szempontjai a napraforgó-termesztésben
A hazai, 3 t/ha országos napraforgó-termésszinthez képest az olajhibridek potenciális termőképessége 8-10 t/ha.